2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Tarlós István előző főpolgármester indította el az M3-as metró rekonstrukcióját

A kabinet segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a 3-as metró felújítása – ismerte el Karácsony Gergely. A főpolgármester saját magán is élcelődött. Azt mondta: ennyi idő alatt egy új metrót is lehetett volna építeni.

  • Tarlós István előző főpolgármester indította el az M3-as metró rekonstrukcióját

„Egy metró korábban 1200 utast szállított. Ahhoz, hogy ugyanezt az utasmennyiséget el lehessen vinni, 8 csuklós buszra van szükség” – így támadta a hármas metró felújítását annak kezdetekor Horváth Csaba. A szocialista politikus azonban később Karácsony Gergely főpolgármestersége idején már nem aggódott a buszsávok miatt.

Még a Budapestet vezető Karácsony Gergely is élcelődött azon, hogy közel hat évbe telt az M3-as metró korszerűsítése. A főpolgármester elismerte, hogy kormányzati segítség nélkül nem lehetett felújítani a vonalat.

A főpolgármester ennek ellenére is odaszúrt a kormánynak. Megjegyezte: a fővárosnak meg kell küzdenie a kabinettel a fejlődésért. Végül kijelentette: arra biztatja a kormányt, hogy rendezze vitáit Brüsszellel, hogy megérkezhessenek az uniós források.

A 3-as metró felújítása nem csupán Budapestet érinti, az egész ország ünnepe - tette világossá a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor kifejtette: Budapest fejlesztésével az országot akarják fejleszteni.

Az M3-as metróvonal rekonstrukcióját még Tarlós István korábbi főpolgármester vezetésével indította el a főváros.

Nekem soha nem esett nehezemre megdicsérni az elődeimet vagy akár a kormányt, ha valamit jól csináltak-ezt írta pár nappal ezelőtt Karácsony Gergely. A főpolgármester ezzel arra utalt, hogy ő meghívta Tarlós Istvánt is az átadóra. Budapest első embere hozzátette: olyan jó lenne legalább néha közösen örülni valaminek. Karácsony Gergely viszont a Puskás Ferenc Stadion megnyitóján nem vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!