2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Tarlós István: A fővárosi önkormányzat megvédi a budapestieket az állítólagos rágcsálóinváziótól

Tarlós István főpolgármester hétfőn közleményt adott ki a rágcsálóhelyzet megoldásával kapcsolatos vitáról, leszögezve: a fővárosi önkormányzat megvédi Budapest lakosságát az állítólagos inváziótól.

  • Tarlós István: A fővárosi önkormányzat megvédi a budapestieket az állítólagos rágcsálóinváziótól

Tarlós István kiemelte: egyre zavarosabb és védhetetlenebb a Karácsony Gergely zuglói polgármester - a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje - által nagy nyilvánosság előtt "sötét alkunak" nevezett, majd mégis általa szentesített (ellenzéki többségű) zuglói parkolási skandalum, akárcsak Zugló gazdálkodása. "Az ezek homályba terelését célzó, riogató, +rágcsálóügyre+ történő tematizálási kísérlet kommunikációja hatásvadászattá terebélyesedett" - tette hozzá.

Mint írta, ezért tájékoztatja a tényekről Budapest közvéleményét, és ezzel "egyidejűleg a politikai síkra erőltetett, elhallgatásokkal, túlzó félremagyarázásokkal vegyített vitát" a maga részéről lezártnak tekinti.

A főpolgármester a közleményében tudatta: a rágcsálóirtást végző céget pályáztatás alapján nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem az illetékes bizottság választotta ki. Az a bizottság, amelyiknek tagja Karácsony Gergely, aki nem szavazott a bizottsági döntés ellen - fűzte hozzá. "Az egész anyagot a közgyűlés nem is látta, a bizottság nem jelezte, hogy testület elé vinné a saját határozatát."

Jelezte: a hivatalos bejelentések, panaszok száma a rágcsálók észlelésében 2018 augusztusában érte el a csúcsát, ma annak az egyharmada.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2018 őszén prognosztizálta a populáció várható, rendhagyó szaporodását, ezért a közgyűlés a javasolt intenzív többletirtás fedezetéül további 650 millió forint többletkeretösszeget biztosított, amit egyébként Karácsony Gergely nem szavazott meg, ahogy az MSZP és a DK sem - hangsúlyozta Tarlós István.

Emlékeztetett: a főváros a Nemzeti Népegészségügyi Központ segítségével 2019 tavaszára kidolgozta a többleteljárás módszerét. A múlt szerdai bizottsági ülésen az ezzel összefüggő szerződésmódosítást kellett volna jóváhagyni, hogy a 650 millió forintból fizethető legyen a többlettevékenység. Annak ellenére, hogy a bizottság határozatképes volt, Karácsony Gergely, aki 2019-ben április 22-ig egyetlen bizottsági ülésen sem vett részt, a témát levetette napirendről; ezzel az intenzív többletirtás bár rövid, de értelmetlen késedelmet szenvedett - jelezte.

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ máris bejelentette, hogy ma sincs semmiféle közegészségügyi járványveszély. Rádióban, televízióban is elhangzott. A hivatalos statisztika alakulásáról javaslom a jövőben a pályázaton nyertes cégtől szakmai alapon tájékozódni és jelentősebb változás esetén tájékoztatni a közvéleményt" - zárta közleményét Tarlós István.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!