2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

TakarékBank-per: a törvényszék cáfolja a jogsértést

Cáfolja a Fővárosi Törvényszék szóvivője, hogy a TakarékBank-perben eljáró bíró jogsértően járt el határozata kihirdetésekor. Póta Péter a Hír TV-nek azt is mondta: eddig Bene Lajossal szemben elfogultsági kifogást sem jelentettek be.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a felpereshez és az Origo hírportálhoz órákkal a kihirdetés előtt kikerült a TakarékBank perében hozott bírói végzés. A kártérítési pert az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és egy magánszemély indította az állam ellen, mivel szerintük a takarékszövetkezeti rendszer átalakítása korlátozta tulajdonosi jogaikat. A per bírája, Bene Lajos az Alkotmánybíróság állásfoglalását kérte a jogszabályról, amivel megakadályozta, hogy a Magyar Takarék Zrt. hozzájusson a már megvásárolt takarékbanki részvényekhez.

„Nem felel meg a valóságnak az az interneten és a televízióban megjelent állítás, miszerint a bíró úr az egyik hírportálnak, illetve a felperesnek átadta volna határozatát annak kihirdetése előtt. A bíró nem hibázott, minden eljárásjogi szabályt betartott, jogsértés nem történt. A tanácsvezető bíró a tárgyalást határozathirdetésre berekesztette, majd fél órát követően újból megnyitotta és kihirdette a felfüggesztő végzését. Ezt a bíróság a tárgyaláson, a peres felek, illetve jogi képviselőik előtt felvett jegyzőkönyvvel is tudja igazolni, amely pedig közokirat. A tanácsvezető bíróval szemben ez idáig senki nem jelentett be elfogultsági kifogást” – közölte Póta Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!