2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Tájékoztatni kell a homeopátiáról

Írásos tájékoztatást kell mellékelniük a gyógyszertáraknak a homeopátiás, azaz alternatív gyógymódot kínáló termékekhez. Ezt egy jogszabály írja elő az ellátóknak. Az ismertetőnek azt is tartalmaznia kell, hogy az ilyen jellegű készítmények hatása klinikailag nem bizonyítható.

  • Tájékoztatni kell a homeopátiáról

A vényköteleseken kívül minden, kiegészítő medicinát az internetről szerez be Tuboly Andrea. Az édesanya fiának felépülését már többször segítette a gyógymód amellett, hogy a hagyományos orvosságokat is alkalmazta.

„Elérte egy felső légúti infekció, természetesen elvittem orvoshoz, és amit ajánlott antibiotikumot, beadtam neki. Tehát mindent, úgy gondolom, hogy nem helyettesít, de nagyon sok mindenre jó. A lányomnál a sebgyógyulást segítette, az allergiás tüneteket enyhítette, pedig ő már felnőtt” – mondja Tuboly Andrea.

A patikusoknak minden vásárláskor kötelezően hozzá kell csatolniuk a készítményhez blokkot. Mivel a terápia hatékonysága nem igazolt, a fogyasztónak – állapota függvényében – érdemes megfogadnia a felsorolt tanácsokat.

„Kiadást végző gyógyszerész, háziorvos által megadott terápiás időn belül nem tapasztal az adott állapotában javulást, vagy netán rosszabbodást, akkor feltétlenül keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, tájékoztassa erről az állapotról, és bírálják felül az adott diagnózist” – mondta Batka Gábor, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház intézetvezető főgyógyszerésze.

Magyarországon a lakosság 2-4 százaléka használ homeopátiás gyógyszereket, elsősorban felső légúti megbetegedések csillapítására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.
Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!