2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Tagadta bűnösségét Wolf Gyula

Tagadta bűnösségét a bíróságon a pécsi egyházmegye volt vagyonkezelője. Azzal védekezik, hogy pénzügyekben az akkori püspök útmutatásai alapján járt el. Wolf Gyulát jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, adócsalással, hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével vádolják, az ügyészség szerint több száz millió forintos vagyonvesztést okozott a katolikus egyháznak.

A pécsi egyházmegye volt vagyonkezelője a vádirat szerint szabálytalanul használt fel 130 millió forint állami támogatást. Bér helyett jutalmat adott a dolgozóknak, de a közterheket nem fizette meg, emiatt az állami költségvetés 36 millió forinttól esett el. A könyvelésben nem volt nyoma 89 millió forint munkáltatói kölcsönnek, az egyházmegye pedig 213 millió forintot vesztett azon, hogy a valósnál magasabb díjat fizetett egy idősotthon épületének bérléséért. „Oly mértékben követhetetlen volt a pécsi egyházmegye pénzügyi helyzete, hogy amikor 2010-ben új könyvelő vette át a pénztárat, akkor 232 millió 896 ezer 836 forint pénztáregyenleget talált, de a pénztárban készpénz egyáltalán nem volt” – nyilatkozta Rongáné Spakta Ibolya, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze.


Wolf Gyula, a vádlott maga is pap, jelenleg rendelkezési állományban van. A könyvszakértők megállapításaival egyetért, de bűnösségét tagadja. Írásbeli vallomását a bírónő olvasta fel. Azzal védekezik, hogy a pénzügyekben az akkori püspök, Mayer Mihály útmutatásai alapján járt el. „Nem felel meg a vádirat azon megállapítása, amely szerint a megyés püspök átruházta volna a vagyongazdálkodási feladatait, hiszen a gazdálkodás irányvonalát az a hitélet határozza meg, amelyet a megyés püspök egyházmegyéjében a jó pásztor lelkületével meghatározott” – fogalmazott Bencze Beáta, a Pécsi Törvényszék tanácsvezető bírója.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik február elején.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!