2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Tagadta bűnösségét az ikerbabákat halálra gázoló nő

Tagadta bűnösségét az ikergyermekeket halálra gázoló érdi nő az ügy első tárgyalási napján. Tavaly nyáron egy idős asszony elütött egy, az úttest jobb oldalán tolt babakocsit. A testvérpár egyike a baleset napján, a másik pedig két nap múlva a kórházban halt meg. A 63 éves vádlott véletlen szerencsétlenségnek tartja a balesetet és mai napig nem tudja, hogy történhetett. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

2012 nyarán az érdi Szövő utcában sétáltatta két, három hónapos ikerlányát egy fiatal házaspár. A babakocsit az úton tolták, amikor felbukkant egy autó, és elsodorta a gyerekeket, akik az út melletti füves területre zuhantak. A testvérpár egyike a baleset napján, a másik pedig két nap múlva a kórházban halt meg.

Védőjével érkezett a 63 éves asszony a Budaörsi Járásbíróságra. A nőt az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. „Amennyiben a vádlott haladási sebességét a megváltozott látási viszonyokhoz igazodóan, mintegy 29-32 kilométer per órára mérsékli a lenyugvó nap vakítóhatásának beálltakor, és az úttesten tartózkodó A. Erikát és az általa tolt babakocsit késedelem nélkül észleli, a balesetet normál lassító fékezéssel is elkerülhette volna” – mondta Ragasits Aliz ügyész.

A nyugdíjas nő tagadta bűnösségét. „Nem tartom jogosnak a vádakat, illetve nem felel meg a valóságnak, hogyan történt” – mondta T. Cecília. A vádlott vallomásában elmondta, hogy amikor a Szövő utcában autózott, az teljesen üres volt. Nem látta a babakocsit toló anyát és a mögötte sétáló apát sem. „Váratlanul, pont az úttest fölött fölbukkant a nap negyed kilenckor. Teljesen váratlanul ért, meglepődtem, és meg is ijedtem egy kicsit. És akkor én vészhelyzetet éreztem, én fékeztem, mert addig normális sebességgel jöttem, lehajtottam napellenzőt, a dioptriás napszemüveg rajtam volt, és nem tudtam hirtelen, hogy mit csináljak. Akkor eltelt néhány másodperc, és visszanyertem a látásomat, és láttam, hogy most sincs előttem senki, és nem is értettem, hogy miért ijedtem meg” – emlékezett vissza a vádlott.

A nő csattanást hallott, ezért állt meg. Kiszállt az autóból, és ekkor vette észre, hogy a kisgyerekek a földön fekszenek. A mentőket és a rendőrséget egy környéken autózó nő értesítette. A vádlott szerint a házaspár a tuják mögül tolta ki a babakocsit, ezért nem vehette észre őket. „Én visszamentem a barátnőmmel utána lemérni, és az út széle, ugye, nem egyenletes, de mi 1,3-1,4-et mértünk, hogy körülbelül a jobb kerekem annyira volt. Hát úgy gondolom, hogy elmentem volna mellettük, vagy valahogy máshogyan kellett történnie” – mondta T. Cecília.

Az asszony többször is elmondta, hogy a mai napig nem érti, hogyan történhetett a baleset. Az eljárás pénteken az elhunyt ikrek szüleinek meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Mára mi, magyarok maradtunk az egyik utolsó - ha nem éppen az utolsó - templomépítő nemzet a "templomromboló" Európában - jelentette ki a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a felújított református imaház átadásán vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tisztabereken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!