2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Tagadja a vádakat a jobbikos Bíró László

Minden munkavállalóját kifizette Bíró László - legalábbis ezt állította az ATV-ben. Az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje annak ellenére mondta ezt, hogy a Hír TV-nek több varrónő is nyilatkozott arról, hogy a politikus súlyos pénzekkel maradt adós. Bíró László korábban egy csernelyi varrodát üzemeltetett, amit átjátszott egy strómannak, aki egy évvel később be is döntötte a szövetkezetet. Ám a Bírónál dolgozó varrónők szerint nem fizette ki őket, sőt azt állítják, hogy amikor a fizetésük után érdeklődtek a jobbikos politikus fegyverrel fenyegetőzött. Bíró továbbra is tagadja a vádakat.

  • Tagadja a vádakat a jobbikos Bíró László

Egy kukoricaföld közepén kampányolt a Jobbik elnöke Bíró Lászlóval. A szerencsi időközi országgyűlési választás közös ellenzéki jelöltje hetek óta kampányol a borsod megyei választókörzetben.

Bíró László azonban nem ettől, hanem korábbi antiszemita kijelentéseitől vált országosan ismertté: Judapestnek nevezte Budapestet és tetűcsúszdásoknak az izraeli turistákat. A baloldali pártok azonban továbbra sem hátrálnak ki mögüle, ugyanis Bíró a Facebookon kért bocsánatot, és a pártok szerint ez elég ahhoz, hogy támogassák a jelöltet. Bár a zsidó szervezetek többször hangot adtak annak, hogy Bíró közvetlenül tőlük nem kért elnézést. A Hír Tv hetek óta szeretné szembesíteni Bíró Lászlót korábbi kijelentéseivel, ám hiába kérdezzük, csatornánkkal nem áll szóba.

Bíró az ATV-ben magyarázkodott korábbi antiszemita kijelentései miatt.

Az interjúban a politikus kitért zavaros cégügyeire is. A nyilvános céges adattárból látszik, hogy a politikusnak több vállalkozás is van, közölük sok felszámolással vagy kényszertörléssel már meg is szűnt. A Hegyalja Mix Szociális Szövetkezet a Bíró vezetése alatt ötvenmillió forintos állami, foglalkoztatási támogatást is kapott, de ebből sem jutott pénz a dolgozóknak -  állítják a Híradónknak nyilatkozó egykori varrónők. Bíró ezzel szemben azt mondja, hogy ő kifizette őket.

Bíró 2016-ban átjátszotta a szövetkezetet egy Móczár János nevű illetőnek, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van. Sőt a vállalkozás felügyelőbizottsági tagjai ezekben a romos házakba voltak bejelentve.

Én ezekkel az emberekkel nem találkoztam, Móczár Jánossal találkoztam, az a benyomás, amit keltett bennem egyébként Móczár János annak idején járt a varrodába is, az a benyomás, amit keltett az teljesen volt én nem menekülni akartam ettől a helyzettől, hanem meggyőzött arról, hogy a továbbiakban fogja foglalkoztatni azokat az embereket, akiket egyébként mi képzésben részesítettünk és a munkaerő-piacon a továbbiakban el is tudtak helyezkedni.

-És egyébként akkor kifizette a munkavállalókat?

-Kifizettem minden munkavállalómat

 - állította az összellenzéki jelölt az ATV műsorában.

Ám Híradónknak többen is megerősítették, hogy Bíró sok pénzzel tartozik korábbi dolgozóinak.

Vadászpuskával pózol ezen a képen a szerencsi összellenzéki jelölt. Egykori munkavállalói a Hír TV-nek azt mondták hogy, amikor az elmaradt bérük után érdeklődtek Bíró László fegyverrel fenyegette meg őket. Az arcukat és nevüket is vállaló varrónők komolyan vették a fenyegetését.

A szövetkezet ellen egyébként 2017-ben rendeltek el végrehajtást, sok dolgozó pedig már öt éve várja, hogy valaki kifizesse elmaradt munkabérüket. 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!