2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Tabukat döntögetne, ellenzéket, majd kormányt váltana a Mi Hazánk

Halálbüntetés, az abortusz betiltása vagy a szibériai bérrabtartás – ezekkel a tervekkel váltaná le az ellenzéket a Mi Hazánk Mozgalom. A DK szerint a szélsőjobboldal a Fidesz kottájából játszik.

  • Tabukat döntögetne, ellenzéket, majd kormányt váltana a Mi Hazánk

„Az impotens vagy még rosszabb ellenzék teljesen sorcseréje kell” – mondta Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

A Jobbikból kivált szerveződés az ellenzéket is leváltaná - a kormányváltó mozgalom élére magukat találnák a legalkalmasabbnak. Novák Előd szerint elsősorban olyan kérdésekkel kell foglalkozni, amelyek ma tabu témának számítanak a magyar politikában.

„A társadalmi problémák úgynevezett politikailag korrekt szőnyeg alá való söprése helyett, a Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként szorgalmazza a sorkatonai alapkiképzés bevezetését, az EU csatlakozási szerződés újratárgyalását, a halálbüntetés visszaállítását és az akár a szibériai bérrabtartás bevezetését, illetve a választójog írni-olvasni tudáshoz való kötését is” – tette hozzá Novák Előd.

A választók szavazatai alapján kerültek a parlamentbe – így reagált Novák ellenzék váltó tervére a Lehet Más a Politika frakcióvezető-helyettese.

„Erre azt tudom mondani, hogy ezt a néppel, az emberekkel beszélje meg, bennünket az emberek választottak meg és juttattak ide” – mondta Schmuck Erzsébet.

A DK képviselője azonban már összeesküvést sejt a háttérben. Arató Gergely szerint az új politikai mozgalom a Fidesz kottájából játszik.

„Egyáltalán nem csodálkozunk, hogy a szélsőjobboldali Novák Előd az barátra lelt és szövetségest talált magának a Fideszben. Összenő, ami összetartozik” – mondta a párt frakcióvezető-helyettese.

Novák Előd szerint ma ellenzékváltó hangulat van Magyarországon, úgy fogalmazott a választás eredménye azt mutatja, hogy kormányváltás egyelőre nem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!