2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

„Szükség van a Fideszre, ostobaság lenne kizárni őket”

Orbán Viktor miniszterelnök kedden fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjét, és EP-választási csúcsjelöltjét Budapesten. Erről is szó volt a Lapzártában hétfőn.

  • „Szükség van a Fideszre, ostobaság lenne kizárni őket”

„Május 26-ig, tehát az EP-választásokig ne számítsunk arra, hogy itt nagy éles-nagy szakítás lesz, kizárás, meg mindenféle összeveszés, mert akkor dől ugye el, hogy kinek és hány mandátuma lesz, ki, hogy szerepel a választásokon, és ebből következően, hogy Manfred Weber-nek, aki most az EPP csúcsjelöltje, hány szavazatra lesz szüksége. Van Európában jó néhány párt, akinek nem tetszik az, hogy Orbán Viktornak és Fidesznek lehet, hogy annyi szavazata lesz, hogy az alkufolyamatokban fontossá válik, akár Webernek. Viszont Weber azt látja, hogy nem szabadna az előtt kiengedni, mondjuk úgy az akolból kiengedni a Fideszt, vagy Orbán Viktor, mielőtt pontosan látnák, hogy mennyire lesz szükség erre. Ezt a politikai játszmát, ami zajlik, próbáljuk meg egy picit nem a magyar belpolitikai viszonyok között értelmezni, mert egy nagyobb szinten zajlik ez a játszma” – fejtette ki Dull Szabolcs, az Index újságírója televíziónkban.

„Több gondolata is van az embernek ilyenkor. A 20. századból ismert kifejezés a hintapolitika, de most nem Orbán hintapolitikázik, hanem az Európai Néppárt frakció-vezetője, Weber. Ő bent is akarja tartani a Fideszt, de nagy rajta a nyomás, a CDU-n belülről is jön egy nyomás, és az európai konzervatív pártok részéről is. A Fidesz az egyik legerősebb tagpártja ennek a pártcsaládnak, ostobaság lenne, ha a választások előtt eldöntenék, hogy kizárják őket. Nem csak parlamenti elnököt kell választani, hanem bizottsági elnököt is kell választani, minden Fidesz-KDNP-s szavazatra szüksége van az Európai Néppártnak” – mondta a Figyelő rovatvezetője, Pindroch Tamás.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!