2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Szocializmust idéző szólamokat lebegtetett meg Gyurcsány Ferenc

Szocializmust idéző szólamokat lebegtetett meg Gyurcsány Ferenc politikai évadnyitó beszédében. A DK-vezér nosztalgiával emlékezett vissza a '60-'70-es évekre és azt ígérte: újraosztják a közös jövedelmet és a közös vagyont. A politikus a nemzeti érzelmeken is élcelődött és bugrisnak minősítette a vármegye és főispán elnevezés visszaállítását.

  • Szocializmust idéző szólamokat lebegtetett meg Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc nosztalgiával emlékezett vissza évadnyitó beszédében a '60-as-'70-es évek világára és a kommunizmus ideológiáját idézte meg.

Újraosztjuk a közös jövedelmet, újraosztjuk a közös vagyont és újraosztjuk a közös döntések befolyásolásának képességét. Birtokunkba vesszük a hazánkat, közös lesz a haza, közös lesz a döntés és közössé tesszük ennek az országnak az elérhető gyümölcseit, a jövedelmét

- hangoztatta.

A politikus ezek után a nemzeti érzelmeket gúnyolta és azt mondta a DK hazafisága nem a múltba révedést jelent.

A politikus a nemzeti érzelmek után a konzervatív érzelmű embereken valamint a vármegye és főispán elnevezés visszaállításán élcelődött. Mindezt bugrisnak titulálta.

Attól nem lesz valaki jó konzervatív, hogy a megyei kormányhivatal főnökét mostantól főispánnak hívja, a megyét pedig vármegyének nevezik. Ettől az ember nem konzervatív lesz, hanem bugris

- jelentette ki a bukott miniszterelnök. 

Kocsis Máté: Magyarország nem akar visszatérni a Gyurcsány-korszakba

Magyarország nem akar visszatérni a Gyurcsány-korszakba, mert akkor elvettek egyhavi nyugdíjat, elvették a családtámogatásokat, elvettek egyhavi bért, és a csőd szélére sodorták az országot - reagált a Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc DK-elnök pénteki beszédére.

Kocsis Máté a Facebook-oldalán azt írta: Magyarország nem akar visszatérni a Gyurcsány-korszakba, mert azt a kormányt külföldről utasítgatták, az a kabinet kiárusította a nemzeti vagyont, szolgalelkűen teljesítette a nemzetközi multik óhajait.

"Megbízóik ma is ezt várják a baloldaltól, ezért küldik a dollárokat és eurókat"

- fogalmazott a kormánypárti politikus, kiemelve, hogy Gyurcsány Ferenc ennek a baloldalnak indította ma el a kampányát, szépen fel is mondta a leckét: "másfajta Magyarországot" akar. A frakcióvezető hozzátette: nyilván migránspártit, háborúpártit, genderőrületben vergődőt - eddig is ilyet akartak.

"Inkább belöknék Magyarországot a közösbe, csak hogy strébernek tűnjenek a brüsszeli és amerikai liberálisok szemében. Erre készülnek"

- fogalmazott.

"Rossz hír számukra: nem fogjuk hagyni!" - nyomatékosította Kocsis Máté.

HírTV - MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!