2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szóba sem állnak a magyar sportolókkal + Videó

Nem kötnek szerződést profi sportolókkal a biztosítók Magyarországon – tudta meg a HírTV. A Stopper által felkeresett biztosítók egyike sem kínál sportbiztosítást, így a versenyzők megélhetése is veszélybe kerülhet egy komolyabb sérülés esetén. A biztosítók nem nyilatkoznak.

Baranyai János súlyemelő 2008-ban, a pekingi olimpián szenvedett horrorfilmbe illő balesetet. A 150 kilós súly kificamította a könyökét, elszakította a szalagokat, majd a gerincére esett. Egyéni biztosítása nem volt, így – bár a kórházi számlát állta az olimpikonoknak járó általános biztosítás – kártérítést csak annyit kapott, amennyi a versenyengedélyéhez kapcsolt alapbiztosításban szerepelt. Az olimpikon ezt egy olcsó iskolabiztosításhoz hasonlította, mint elmondta, mindössze 3000 forintot kapott.

Az ő példája késztette arra egy másik olimpikon súlyemelőnket, Gyurkovics Ferencet, hogy egyéni biztosítást kössön, de nem járt sikerrel.

A Hír TV megkeresett több biztosítótársaságot is, de nem nyilatkoznak arról, miért nem kötnek egyéni biztosítást profi sportolókkal. Rejtett kamerás felvételeinkből aztán kiderült: azért, mert nincs ilyen szolgáltatásuk.

A hétfő esti Stopperből, 18.15-től az is kiderül, milyen kártérítési lehetőségei vannak egy sportolónak, ha ellenfele okoz neki sérülést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!