2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország egy stabil balkáni régióban érdekelt + videó

Meg kell szüntetni a felesleges feszültség-keltést Bosznia-Hercegovinában, ugyanis sok esetben a nemzetközi közösség, és benne az Európai Unió intézkedései vezetnek újabb válságok kipattanásának veszélyéhez - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter megerősítette azt, amit Orbán Viktor miniszterelnök korábban mondott.

  • Szijjártó Péter: Magyarország egy stabil balkáni régióban érdekelt + videó

Közép-Európához hasonlóan a Nyugat-Balkánnak is bonyolult a történelme és sokszor ebből fakadóan bonyolult jelene is van - erről beszélt Szijjártó Péter, amikor fogadta a Boszniai Szerb köztársaság elnökét. A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, az idő bizonyította, hogy a feszültségek csökkentésére és egy ígéretes jövőkép felállítására a legjobb eszköz az európai integráció felgyorsítása.

Szijjártó Péter - külgazdasági és külügyminiszter: "Sajnos azt tapasztaljuk, hogy számos európai döntés sokkal inkább a feszültséget növeli időről-időre a Nyugat-Balkánon, és az oly' nehezen elért törékeny eredményeket is gyakorlatilag azonnal tönkreteszik. Sok esetben pont az európai intézkedések vezetnek újabb válságok kipattanásának veszélyéhez."

Hozzátette, Magyarország a soros uniós elnöksége alatt mindent megtesz annak érdekében, hogy felgyorsítsa Bosznia-Hercegovina uniós csatlakozását. Milorad Dodik kijelentette, számít hazánk támogatására.

Milorad Dodik - a boszniai Szerb Köztársaság elnöke: "Magyarország érti a legjobban, és a legrészletesebben a balkáni helyzetet, és nagyon örülnénk, ha Magyarország irányítaná az Európai Unióban a Balkánnal kapcsolatos folyamatokat, mert Magyarország az az ország, amelynek egy nagyon kiegyensúlyozott álláspontja van."

Milorad Dodik szerint örömteli, hogy a magyar uniós elnökség egyik célja még az elnökségi félévben megrendezni az Európai Unió és Bosznia-Hercegovina közötti első kormányközi konferenciát.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!