2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Szijjártó Péter: Donáth Anna főbenjáró bűnt követett el

2020. október 9., péntek 23:00

Ez az egész ellenzék újabb őszödi beszéde – így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy egy, a HírTV Informátor című műsorának birtokába jutott exkluzív felvételeken Donáth Anna, a Momentum képviselője maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jurovával, az Európai Bizottság alelnökével és tanácsokkal látja el, hogy milyen témák mentén támadhatják Magyarországot.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint gyakorlatilag kiderült az, hogy a magyar ellenzék teljes mértékben tisztában volt azzal. hogy a koronavírus-törvény elleni támadások hazugságokon alapulnak, tisztában voltak mindazzal, amit mondanak nem igaz és tisztában voltak azzal is, hogy ezekkel a hazugságokkal óriási károkat okozhatnak a magyar embereknek.

Ezek a viták akkor mentek, amikor vérre menő küzdelmet kellett folytatnunk lélegeztetőgépekért, maszkokért az emberek életének, egészségének megvédéséért, a z emberek munkahelyeinek megvédéséért. Ezekkel a támadásokkal a külföldi támadók és a magyarországi korrepetálóik gyakorlatilag kapacitást, időt, energiát vettek a védekezéstől

– jelentette ki Szijjártó Péter. A tárcavezető szerint azok az ellenzéki politikusok, akik inspirálták és szorgalmazták a Magyarországgal szembeni támadásokat nem kevesebbet tettek, minthogy az emberek életének, egészségének és munkahelyeinek megvédéséhez szükséges munkától vették el részben az energiát, a kapacitásokat.

Ez egy nehezen megbocsájtható bűn kategóriájába esik

– tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint egy normális ember értékrendjébe nem férhet bele az, hogy hazugságokon alapuló támadásokra biztatja a saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

A miniszter úgy véli, az Informátor által nyilvánosságra hozott videó alapján nem derült ki más, mint az, hogy az ellenzéki képviselők tudták,

a Magyarországgal szembeni támadások hazugak, igaztalanok, mégis folyamatosan szorgalmazták azokat.

Olyan európai uniós bürokratáknak a korrepetálását végezték el, akik nem kevesebbel sértették meg a magyar embereket, minthogy betegnek titulálták azt a demokráciát, amely itt a magyar emberek által létrejött – emelte ki a tárcavezető, aki szerint azoknak az európai bürokratáknak, akik arról beszélnek, hogy Magyarországon nincs demokrácia, „halvány lila gőzük sincs” arról, hogy mit mondanak, mert hazánkban az emberek akarata alapján zajlik a kormányzás, immár több, mint 10 éve.

Gáll Csongor azon kérdésére, hogy Donáth Anna és az ellenzéki politikusok azt hangoztatják, a támadások nem Magyarországot, hanem a magyar kormányt érintik, Szijjártó Péter elmondta, ez a legnevetségesebb hivatkozások egyike, hiszen - tette hozzá -

a kormány nem lottón nyerte azt, hogy kormányozhat, hanem választáson, a magyar emberek pedig világosan döntöttek, tehát a magyarországi demokrácia állapotát az itthoni működéseket érintő kritikák nem fogható fel másként, mint az embereket ért kritikaként.

Szijjártó Péter a Donáth Anna-féle felbujtással kapcsolatban megjegyezte, az teljesen természetes, hogy egy demokráciában a pártok versengenek egymással, a kormány és az ellenzék pedig vitatkozik, ugyanakkor nemzeti érdek az, hogy rendkívüli helyzetben, amikor emberéletek forognak kockán, akkor mindenki egy irányba húzza a szekeret és legyenek félretéve a politikai konfliktusok.

Ehhez képest egy ilyen időszakban elárulni a magyar nemzeti érdeket olyan főbenjáró bűn, amelyet követően a kulturált európai politikusok között nem sok maradása van az ilyen cselekedetet végrehajtóknak

– fűzte hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

A teljes interjú:

KAPCSOLÓDÓ:

Exkluzív felvételek az Informátorban: Donáth Anna elismeri az árulás tényét