2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Szijjártó: Csak az eljárás lefolytatása után adunk tájékoztatást

  • Szijjártó: Csak az eljárás lefolytatása után adunk tájékoztatást

A menekültügyi eljárás lezárultáig semmilyen tájékoztatást nem tud adni a Külügyminisztérium a volt macedón miniszterelnök menekültkérelmével kapcsolatban – mondta Szijjártó Péter. A külügyminiszter hozzátette, hogy folyamatban lévő eljárásról nem áll jogában beszélni, az eljárást lefolytató bevándorlási és állampolgársági hivatal pedig nem az ő felügyelete alatt áll.

„Amennyiben a különböző sajtóorgánumokban feltüntetett és hivatkozott menekültügyi eljárás lezárul, akkor szívesen állunk mindenkinek a rendelkezésére, gondolom a menekültügyi eljárás alanya is, addig azonban én további tájékoztatást én nem tudok önnek adni” – mondta Szijjártó Péter.

Illegálisan, segítség is lehetett

A macedón belügyminiszter, Oliver Szpaszovszki szerint Nikola Gruevszki illegálisan, határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát.

„Minden elemzés arra utal, hogy (Nikola Gruevszki) nem légi úton ment el, de nem is kelt át egyik határátkelőn sem. Ez azt bizonyítja, hogy illegálisan, a határátkelők megkerülésével távozott. A zöldhatárt járőrözéssel védik, és azt nem lehet hermetikusan lezárni” – magyarázta a macedón belügyi tárca vezetője kedd este a tévében.

Hozzátette, amint releváns információt szereznek arról, hogyan menekült el a volt kormányfő Macedóniából, azt közölni fogják a nyilvánossággal, de előrevetítette, hogy bizonyosan volt segítsége. „Biztosan volt segítsége, és most azt vizsgáljuk, hogy ki volt az, aki ezt biztosította” – közölte Oliver Szpaszovszki, aki nem zárta ki, hogy Gruevszki párttársai, a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) tagjai nyújtottak segítő kezet volt elnöküknek.

Oliver Szpaszovszki közölte, hogy magyar kollégái megerősítették, Nikola Gruevszki Magyarországon tartózkodik. „Sajnálatos, hogy egy uniós országba egy másik ország bűncselekményért elítélt volt kormányfője azért utazik, hogy menedéket kérjen” – adott hangot véleményének a belügyminiszter, aki egyben a kormányzó szociáldemokrata párt alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!