2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Szijjártó: Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött le

Brüsszel eddig legnagyobb hazugsága lepleződött le a migráció ügyében - hívta fel a figyelmet a külgazdasági és külügyminiszter.

  • Szijjártó: Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött le

Szijjártó Péter kifejtette: lassan kezd mindenki előtt világossá válni, hogy a belga fővárosban tevékenykedő bevándorláspárti politikusoknak egyetlen szavát sem szabad elhinni. Nekik ugyanis egy céljuk van: Európát megnyitni, és továbbra is nyitva tartani a migránsok előtt és a kontinens összes államát bevándorló-országgá változtatni.

„Most kiderült, hogy titokban terveket készítenek arra, hogy a globális migrációs csomag minden európai uniós tagország így hazánk számára is kötelező érvényű legyen. Szeretném leszögezni világosan mint ahogy tettük ezt a fenyegetések és az átverések időszakában is. Most a titkos terv készítések időszakában is szeretném leszögezni, hogy Magyarország, a magyar kormány soha nem fog beengedni illegális bevándorlókat, nem leszünk bevándorlóország. Ezért arra szólítjuk fel az Európai Bizottságot, hogy azonnal fejezzék be a titkos tervek készítését a globális migrációs csomag jogi kötelező erejűvé tételére” – jelentette ki.

A kormány nyitott a párbeszédre

A magyar kormány mindenkivel nyitott a párbeszédre, Manfred Weberrel is. Így reagált a külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy az EPP frakcióvezetője találkozót kezdeményezett Orbán Viktorral. A miniszterelnök sajtófőnöke egyelőre nem árult el részleteket a megbeszélésről, amelyet a tervek szerint Budapesten tartanak majd. Orbán Viktor pénteken azt mondta: a bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban és arra törekednek, hogy az egész pártcsaládot átalakítsák egy migránspárti nemzetközi szervezetté.

„Mi eddig is nyitottak voltunk mindenfajta párbeszédre. Akár Manfred Weberrel, akár bárki mással. Nyilván az segíthet, hogyha ez nem üzengetés után vagy üzengetés közben történik, de természetesen ahogy eddig is, gondolom most is nyitottak leszünk a konzultációra” – hangsúlyozta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!