2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Szijjártó: A járvány határozta meg a nemzetközi politikát

A koronavírus-járvány határozta meg idén a nemzetközi politikai folyamatokat, így a külügyminisztérium feladatait is. Komoly szerep jutott a tárcának a járvány miatt előállt egészségügyi, gazdasági és társadalmi kihívások vonatkozásában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés külügyi bizottságának csütörtöki ülésén, éves meghallgatásán.

  • Szijjártó: A járvány határozta meg a nemzetközi politikát

A tárcavezető kiemelte: a cél, hogy az egészségügyi rendszer működőképes maradjon, ennek kell alárendelni az intézkedéseket és a döntéseket. Ehhez megfelelő személyzet, védőeszköz és berendezés kell, az utóbbiak külföldi beszerzésénél hárult feladat a Külgazdasági és Külügyminisztériumra (KKM) - emlékeztetett.

Hangsúlyozta: a megoldást a vakcina jelenti, oltóanyagokat Keleten és Nyugaton is fejlesztenek, és a kormánynak kötelessége biztosítani, hogy a lehető leggyorsabban biztonságos oltóanyaghoz jussanak az emberek. Nem lehet sem politikai, sem ideológiai kérdést csinálni a vakcina ügyéből - mondta.

A külügyminiszter a gazdasági kihívásokkal kapcsolatban kifejtette: teljesen új világgazdasági korszak kezdődött, és komoly verseny indult a kapacitások újraelosztásáért. Az eddigi eredmények alapján Magyarország a nyertesek közé tartozik - jelentette ki.

Elfogadhatatlan, ha az uniós források elosztását ideológiai alapon akarják eldönteni

Szijjártó Péter az Országgyűlés külügyi bizottságának meghallgatásán arról is beszélt: az európai uniós források Magyarországnak is ugyanúgy járnak, mint más uniós országnak, ezért elfogadhatatlan, ha az uniós források elosztását politikai, ideológiai alapon akarja eldönteni az Unió.

Szijjártó Péter hozzátette: amennyiben létrejön a megállapodás, az biztosítja Magyarország számára, hogy ne lehessen politikai és ideológiai alapon - például a migránsok befogadásának elutasítása miatt - Magyarországtól forrásokat elvonni.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Nem bíróság, gazemberek

Bayer Zsolt: Nem bíróság, gazemberek

Mit számít ebben az uniónak csúfolt mocskos kuplerájban a jog? Semmit. Hát nekünk pontosan így kell ezekhez viszonyulnunk… - írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!