2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Szigorú szabályok a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban

A HírTV stábja elsők között járhatta végig a kiskunhalasi járványkórházat. Az intézményben szigorú szabályok vannak érvényben. Az épületbe előszűrés után lehet csak belépni, a csomagokat is fertőtlenítik. A koronavírusos betegek ápolását a világszerte bevált módszerek szerint végzik. A főigazgató elmondta: felkészültek a járvány tetőzésére.

  • Szigorú szabályok a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban

Kötelező kézfertőtlenítés, lázmérés és néhány rutinkérdés után mehetnek csak be az érkezők a kiskunhalasi járványkórházba. A Hír TV stábjának elsők között jutott be az intézménybe.

„A megfelelő kérdéseket teszik fel a kollégák és hőmérsékletet mérnek. Ez alapján kerül eldöntésre, hogy melyik sürgősségi részlegünkre lesz beengedve a beteg”

- mondta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója. 

A kórház főigazgatója hangsúlyozta: nemcsak a betegek, de a dolgozók egészségére is kiemelt figyelmet fordítanak, ennek érdekében pedig az intézménybe érkezők csomagjait is sterilizálják.

„Egy olyan csomagpontot alakítottunk ki a kórház főbejárata előtt, amin keresztül a hozzátartozók a kórházba úgy juttathatnak be csomagot, hogy azt teljesen sterilizáljuk, egy ózongenerátorral vírusmentessé tesszük, mert ugye a felületeken, különböző felületeken különböző ideig marad életben a vírus"

- fogalmazott Szepesvári Szabolcs. 

A kórházban a világszerte bevett módszer szerint hasra fordítva lélegeztetik a betegeket – magyarázta a kórház orvosigazgatója.

„A jelenleg igazolt legjobb study alapján működik, tehát itt a beteget hasra fordítják, ezért a beteghordó igényünk magasabb, mint normál esetben az intenzív osztályokon. Tehát a napnak körülbelül a kétharmad részét, 16 órát hason fekve töltik, és aztán vannak visszafordítva a betegek. Ez igazolt egyébként különböző vizsgálatok alapján, hogy szignifikánsan magasabb a túlélési rátája azoknak a covid-os betegeknek, akiknek a hasra fordítással történik a lélegeztetésük"

- mondta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvos igazgatója. 

Ördögh Csaba hozzátette: a Semmelweis Kórházban folyamatos az ellátás, ugyanakkor a koronavírusos betegek ápolását a fertőzés tetőzésekor már a mobil járványkórházban is megkezdik.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!