2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Szigethalmon demonstrált a Jobbik

Fáklyás demonstrációt tartott a Jobbik Szigethalmon, a szilveszter éjszakai késelés helyszínén. A rendezvény rendbontás nélkül ért véget. A rendőrség vasárnap reggelig fokozott ellenőrzést tart a településen és a szomszédos Szigetszentmiklóson.

Fokozott ellenőrzés Szigethalom határában: az egyenruhások egymás után intették le a járműveket, átkutatták a csomagtartókat, közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket kerestek. A Jobbik-tüntetés helyszínén készenléti rendőrök teljesítettek szolgálatot.

A radikális párt a szilveszteri késelés miatt szervezett tüntetést a Pest megyei településre. Egy szigethalmi sörözőben január elsején eddig tisztázatlan körülmények között két sportolót megszúrtak. A bíróság az egyik, 17 éves támadót, J. Jánost előzetes letartóztatásba helyezte.

„Szilveszter éjszakáján egy buli eredménye két megkéselt fiatal, két sportoló, az elkövetők természetesen cigányok, az elkövetők cigányok – fogalmazott Szigethalom jobbikos önkormányzati képviselője, Bán Norbert. – Mi ez, ha nem cigánybűnözés? Szigethalmon sajnos jelen van a cigánybűnözés.”

A Jobbik alelnöke szerint a szigethalmi brutális támadás is rávilágított arra, a kisebbség rettegésben tartja többséget. „Ki merjük mondani, vissza kell fogni a cigányok népszaporulatát – mondta Volner János. – Ha jelenleg csak a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárra hallgatunk, akkor is azt látjuk, hogy 89 százalékos munkanélküliség van a köreikben, ha ez így megy tovább, a közbiztonság össze fog omlani, az ország pedig finanszírozhatatlan lesz.”

A tüntetés fáklyás felvonulással ért véget, a menet tagjai a brutális szilveszteri támadás helyszínén néma főhajtással emlékeztek.

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!