2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szerencsét találunk: járják az országot a kéményseprők

4,5 millió kémény van Magyarországon, ezeknek csaknem negyede, 1 millió Budapesten van. Ezek közül a társasházakban, illetve a vállalatoknál található 400 ezer kéményt Fővárosi Kéményseprőipari Kft. azaz a Főkétüsz kötelezően ellenőrzi évről-évre. Eddig már a lakások háromnegyedével végeztek.

  • Szerencsét találunk: járják az országot a kéményseprők

„Minden 1000 lakásból két lakásban találtunk életveszélyes állapotot, aminek az azonnali beavatkozását írtuk elő vagy javasoltunk az ingatlantulajdonosnak” – figyelmeztetett a veszélyekre Kovács Balázs a Főkétusz ügyvezetője. A családi házakban idén év elejétől önkéntes az ellenőrzés, ám ezek 85 százaléka is kérte a vizsgálatot.

„Érdemes elvégezni, mert baleset, ne adj' Isten tragédia esetén az ingatlantulajdonosnak minden esetben polgári és büntetőjogi felelőssége keletkezik. Tehát ezt elkerülendő is érdemes megrendelni a kéményseprést” – nyilatkozta Kovács Balázs a Főkétusz ügyvezetője. Az ország többi részén többnyire a katasztrófavédelem vette át a kémények ellenőrzését.

„Havonta átlagosan 35 ezer társasház és 33 ezer családi ház ellenőrzését végezik a katasztrófavédelem kéményseprői. Jellemző problémák a levegő utánpótlásának a hiánya, illetve, hogy nem megfelelő tüzelőanyaggal fűtenek” – mutatott rá az OKF megbízott szóvivője, Mukics Dániel. 

Az ingyenes kéményseprésre mind a társasházak, mind a családi házak esetén online és telefonon is lehet időpontot egyeztetni. A katasztrófavédelem és a Főkétüsz is arra kér mindenkit, hogy ellenőriztesse a fűtési szezon előtt a gázkészülékeit és a kéményeit. Budapesten az idei fűtési szezonban még nem történt halálos szénmonoxid-mérgezés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!