2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Szerecsenmosdatás

Hír TV

2019. december 3., kedd 11:02

Karácsony Gergely tovább mosdatja Máté Gábort. A főpolgármester a hvg.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy nem tudja biztosan, hogyan kell jól kezelni a Katonában történt zaklatási ügyet, de szerinte a színház jól kezelte.

 

Karácsony szerint azért nem szabad büntetni a Máté Gábor vezette Katona József Színházat, mert ők megtették az első lépést. Vagyis, ha egy éves késéssel is, de mégiscsak nyilvánosságra hozták Gothár Péter rendező zaklatási ügyét.

A HVG a múlt héten írt meg részleteket a zaklatásról. A portál megtudta, tavaly decemberben a Jean d’ Arc főpróbáján érte abúzus az egyik színésznőt. A források szerint Gothár a színpadra lépés előtt hátulról megölelte a színésznőt, és megfogta a nemi szervét.

Az esetet nem a sértett, hanem az egyik szemtanú jelentette az igazgatónak, azonban erről más nem szerzett tudomást, mert Máté bizalmasan kezelte az információt.

A cikk azt is írja, hogy egy másik-nem művészi állományban lévő hölgynek pedig szexuális ajánlatot tett. A színház csak ezután az eset után indított hivatalos vizsgálatot Gothár ellen. 

Hír TV