2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde

Következik:

Híradó 12:30

Belföld

Szenvednek az orrfacsaró bűztől a hulladékkezelő mellett élők

Szemétbűztől szenvednek ismét a királyszentistváni regionális hulladékkezelő központ környékén élők. Az idegenforgalmi szezon végétől újra érezni lehet a kellemetlen szagokat, nagy a felháborodás, a telep bezárását követelő petíciót is indítottak. Az üzemeltető korábban a szeméttelep bezárását ígérte.

  • Szenvednek az orrfacsaró bűztől a hulladékkezelő mellett élők

8 éve, 8 milliárd forintból, uniós támogatással épült meg a királyszentistváni hulladéklerakó. Jelenleg 166 település szemetét kezelik, de hogy hogyan, abból kívülről keveset látni. Az onnan időnként áradó bűz azonban évek óta tízezrek életét keseríti meg.

„Olyan irtózatos büdös van, hogy nem lehet kinyitni az ablakot, és nem lehet kirakni ruhákat, és az itteni lakosság ezt nem szeretné, tehát szeretne változást,. Sokan ígérték, hogy majd be kell záratni a szemétlerakót, én nem gondolom, hogy ez lesz a megoldás, mert most utánanéztem, és azt látom, hogy februárban kétmilliárdot szánt erre, kétmilliárdos fejlesztést nyert ez a konzorcium” – mondta Szanyi Szilvia, balatonfűzfői lakos.

Egy veszprémi önkormányzati képviselő szerint az érintett települések tulajdonában lévő cégnek a központi rezsicsökkentés miatt alacsony szemétdíjakból nem folyik be elég bevétel, hogy a megfelelő technológiákat alkalmazza a hulladék kezelésénél.

„Ha nincs pénz, el tudom képzelni, hogy nem sikerül földfelülettel fedni azokat a részeket, ahová kirakják a biológiai érlelőből a szerves anyagot, nem sikerül úgy fedni, hogy a bűzhatás eltűnjön. A lakók türelme elfogyott, akarnak egy fórumot, a fórumra viszont nem nagyon van egyelőre hajlandósága egyik képviselőnek sem, akiket érint az ügy” – mondta Katanics Sándor, DK-s képviselő.

Szeptemberben újra felerősödött a bűz, ezért a lakosság petíciót indított, hogy történjen végre valami a hulladéklerakóval. Nyílt levelet is írtak a térség országgyűlési képviselőjének, aki azt ígérte nekik, hogy továbbra is mindent megtesz, hogy a bűz megszűnjön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!