2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Szentkirályi Alexandra: Ha Karácsony Gergelyen múlik, tovább romlik az utak állapota Budapesten + videó

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony cserbenhagyta a főváros lakóit, ugyanis tizedére csökkent az útjavítási keret Budapesten.

  • Szentkirályi Alexandra: Ha Karácsony Gergelyen múlik, tovább romlik az utak állapota Budapesten + videó

A HírTV által megkérdezettek egyetértenek abban, hogy ideje lenne végre tenni valamit, hiszen szerintük Budapest útjai katasztrofális állapotban vannak. Azt mondták: Karácsony Gergely mintha a fővárosi autósok ellen dolgozna.

A városvezetés az elmúlt években nagy mértékben emelte a parkolási díjakat. Biciklisávokat hoztak létre, a dugókban töltött percek száma pedig megsokszorozódott, sőt főváros szerte kátyúk tömkelegével lehet találkozni.

A főváros egyik legforgalmasabb pontján vagyunk a Rákospalotai határúton ahol az autósok közlekedését számos kátyú nehezíti. Ezekbe belehajtva jelentős mértékű károkat szerezhetnek mind a keréken mind pedig a fűtőműben – mondta tudósítónk Orosz Timea. 

A budapestiek cserbenhagyásának nevezte a kormánypártok főpolgármester-jelöltje a kialakult helyzetet. Szentkirályi Alexandra szerint ez ékes bizonyítéka annak, hogy Karácsonyt nem a fővárosiak érdeklik.

Szentkirályi Alexandra emlékeztetett: Karácsony Gergely tizedére csökkentette az útfelújításra fordítható keretet.

A Budapesti Közúthálózat útfelújítási összegét, a főváros vezetése dönti el. Míg 2020-ban 3,3 milliárdot, 2021-ben 2,2 milliárdot, 2023-ban már csak 281 millió forintot biztosított a baloldali többségű önkormányzat útkarbantartásra.

A 16. kerületi kormánypárti polgármester azt mondta, 2019 óta a fővárosi önkormányzat egyetlen méter főutat se újított meg a kerületben, míg ugyanezen idő alatt a kerületi önkormányzat több mint 100 mellékutat tett rendbe.

A fővárosi önkormányzat és a kerületek között Tarlós főpolgármester úr idejében volt egy megállapodás hogy az a kerület amelyik hajlandó pénzt áldozni arra hogy legalább a terveket megcsinálja a főváros helyett az útfelújításra, annak a fővárosi önkormányzat előre veszi az útfelújításait. Ez sajnos megszűnt, én Karácsony Gergelynek ugyanezt a megállapodást felajánlottam, hogy a kerületi önkormányzat szívesen csinálja tovább a tervezést ha a fővárosi önkormányzat felújítja az utakat, de karácsony Gergely főpolgármester ezt visszautasította – hangsúlyozta Kovács Péter, a 16. kerületi kormánypárti polgármestere.

A polgármester hozzátette: Karácsony Gergely azt mondta ameddig ő itt főpolgármester addig a 16 kerületben nem kell utat felújítani mert ott már sok út megújult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!