2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Szentkirályi Alexandra: A környezetvédelem közös ügyünk

Hír TV

2020. január 14., kedd 13:29

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán közzétett videójában arról beszél, hogy a környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. Elhangzott, hogy a kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnék elérni a klímasemlegességet is.

 

A klíma és energia kérdései, és általában a természetvédelem ügye mindennapos beszédtémáink része. Ez egy fontos és mindannyiunkat érintő kérdés, ezért a kormány is határozott lépéseket tesz – emelte ki a kormányszóvivő.

Hiszen tiszta folyókat, friss levegőt, gazdag állat- és növényvilágot, tehát egy élhető és szép Magyarországot szeretnénk. Ahogy eddig, most is beszéd helyett tettekre van szükség

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette, Magyarország határozott célokat tűzött ki, ezért is indították el tavaly az országfásítási programot, és ezért csökkentjük a szén-dioxid kibocsátást.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, és ennek konkrét intézkedéseit is kidolgozza.

A videóban elhangzott, hogy célul tűzték ki többek között, hogy felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket, hogy megtisztítják a folyóinkat a műanyag palackoktól, valamint dolgoznak a műanyag csomagolóanyagok kivezetésén. Szentkirályi Alexandra kitért arra is, hogy 2022-től a városi közlekedésben csak elektromos buszokat lehet majd forgalomba állítani.

A kormányszóvivő azzal zárta a videót, hogy

„Szeretjük ezt a gyönyörű országot, és minél szebbnek és élhetőbbnek szeretnénk megőrizni. Nemcsak beszélünk, teszünk a természetvédelemért.”

Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljait is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviselik.

Ezért azok a kormány feltételei, hogy,

  • ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát,
  • ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak,
  • ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok
  • atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt

- olvasható a bejegyzésben.

Hír TV