2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szentkirályi Alexandra: A környezetvédelem közös ügyünk

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán közzétett videójában arról beszél, hogy a környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. Elhangzott, hogy a kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnék elérni a klímasemlegességet is.

  • Szentkirályi Alexandra: A környezetvédelem közös ügyünk

 

A klíma és energia kérdései, és általában a természetvédelem ügye mindennapos beszédtémáink része. Ez egy fontos és mindannyiunkat érintő kérdés, ezért a kormány is határozott lépéseket tesz – emelte ki a kormányszóvivő.

Hiszen tiszta folyókat, friss levegőt, gazdag állat- és növényvilágot, tehát egy élhető és szép Magyarországot szeretnénk. Ahogy eddig, most is beszéd helyett tettekre van szükség

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette, Magyarország határozott célokat tűzött ki, ezért is indították el tavaly az országfásítási programot, és ezért csökkentjük a szén-dioxid kibocsátást.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, és ennek konkrét intézkedéseit is kidolgozza.

A videóban elhangzott, hogy célul tűzték ki többek között, hogy felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket, hogy megtisztítják a folyóinkat a műanyag palackoktól, valamint dolgoznak a műanyag csomagolóanyagok kivezetésén. Szentkirályi Alexandra kitért arra is, hogy 2022-től a városi közlekedésben csak elektromos buszokat lehet majd forgalomba állítani.

A kormányszóvivő azzal zárta a videót, hogy

„Szeretjük ezt a gyönyörű országot, és minél szebbnek és élhetőbbnek szeretnénk megőrizni. Nemcsak beszélünk, teszünk a természetvédelemért.”

Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljait is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviselik.

Ezért azok a kormány feltételei, hogy,

  • ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát,
  • ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak,
  • ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok
  • atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt

- olvasható a bejegyzésben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!