2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Belföld

Szemeteskukákat mosnak a ferencvárosi szökőkútban

Köztéri szökőkútban mosták a szemeteskukákat a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban – számolt be a Metropol. A lap azt írta, hogy a IX. kerületi Markusovszky tér közelében sikerült lencsevégre kapni, ahogy két közterületi alkalmazott hatalmas kukákat próbál a szökőkút vizében kitisztítani.

  • Szemeteskukákat mosnak a ferencvárosi szökőkútban

A szokatlan művelet veszélyeiről, járványügyi kockázatáról Bense Tamás háziorvos a portálnak elmondta: szemeteskuka kimosása elkülönülten kell, hogy történjen, tekintettel arra, hogy nagyon sok minden kerülhet bele.

– Ebbe a „nagyon sok mindenbe” olyan dolgok is beletartoznak, ami miatt egészségügyi, járványügyi kockázata van annak, ha valaki a köztéri szökőkútnál mossa ki a kukákat. Arról nem is beszélve, hogy akkor sem helyénvaló ez, ha zacskókban dobjuk ki a szemetet. A zacskó ugyanis nagyon könnyen sérülhet, kiszakadhat vagy átázhat – fogalmazott a háziorvos. Hozzátette: a nagyon sok mindenbe az emberi, valamint az állati ürülék is beletartozik.

Vegyük például csak a pelenkázást vagy azt, hogy nem mindenhol található kutyaürüléktartó szemetes. De belekerülhetnek például gyógyszermaradványok is.

Ez azért jelent már önmagában óriási fertőzési kockázatot, mert aki érintkezésbe kerül a baktériumokkal – például a gyerekek, akik a vízbe tudnak nyúlni, ahhoz a felülethez hozzá tudnak érni, ahol a kukákat mosták előtte vagy a földről felvesznek valamit –, ott sok betegség várható. Ez általában a gyomrot és a bélcsatornát érinti, tehát hányás, hasmenés jelentkezhet, mely akár több héten át is tart, és kiszáradáshoz, kórházi kezeléshez vezethet.

A háziorvos azt is elmondta, csak olyan helyen szabad kitakarítani és kimosni a szemeteskukákat, ahol nem szivárog a földbe a szennyvíz.

A lap megkérdezte a baloldali vezetésű önkormányzatot, szerintük rendjén van-e a kukák efféle tisztán tartása, spórolás miatt adták-e ki erre az utasítást, vagy önhatalmúlag választották ezt a módszert a munkások, és ha ez utóbbi, akkor ki ellenőrzi őket, és ki a felelős ezért. A portál választ egyelőre nem kapott.

Fotó: Kukát mosnak a szökőkútban a IX. kerületben (Fotó: Metropol)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!