2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Belföld

Személyes adatokat kér a főváros a koronavírus-tesztre jelentkezőktől

Újabb ellenzéki kettős mérce. Míg az ellenzéki pártoknak nem tetszik, hogy szerintük a kormány fölöslegesen kér személyes adatokat a koronavírus-oltás regisztrációja során a jelentkezőktől, addig azzal már nincs problémájuk, hogy a főváros pont ugyanilyen adatokat kért az önkormányzat által biztosított ingyenes teszteléshez

  • Személyes adatokat kér a főváros a koronavírus-tesztre jelentkezőktől

Időpontra érkeztek a páciensek ehhez, a Keleti pályaudvarnál található szűrőbuszhoz: a főpolgármester néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy négy helyszínen, öt napon át ingyenes koronavírus- szűrést biztosít ötezer budapesti lakosnak.

Az előzetes regisztráció során többek között ezeket a személyes adatokat kérték a honlapon.

Ez az a Fővárosi Önkormányzat által létrehozott regisztrációs felület, amelyet a tesztelésre jelentkezőknek kellett kitölteni: jól látható, hogy ebben az esetben meg kellett adni a nevet, a születési helyet és időt, a lakcímet, a TAJ-számot és valamilyen elérhetőséget is.

Csakhogy nemrég az ellenzéki pártok pont hasonló adatok begyűjtéséért támadták a kormányt. A koronavírus elleni vakcinára való regisztrációnál ugyanis ugyanezeket az adatokat kell megadni. Az ellenzék szerint, így olyan információkhoz férhetnek hozzá, amire nem is jogosultak.

Több médium is arról írt, hogy a vakcinainfó oldalon érzékeny adatokat gyűjtenek az oltásra regisztrálóktól.

És volt olyan online lap, ahol azt is állították, hogy az oltásregisztrációt címlista gyűjtésre használja a kormány.

Később a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy a vakcinára való regisztrálással csupán igényfelmérés történik, és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is leszögezte, hogy a kormány adatkezelése törvényes.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!