2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Személyes adatokat kér a főváros a koronavírus-tesztre jelentkezőktől

Újabb ellenzéki kettős mérce. Míg az ellenzéki pártoknak nem tetszik, hogy szerintük a kormány fölöslegesen kér személyes adatokat a koronavírus-oltás regisztrációja során a jelentkezőktől, addig azzal már nincs problémájuk, hogy a főváros pont ugyanilyen adatokat kért az önkormányzat által biztosított ingyenes teszteléshez

  • Személyes adatokat kér a főváros a koronavírus-tesztre jelentkezőktől

Időpontra érkeztek a páciensek ehhez, a Keleti pályaudvarnál található szűrőbuszhoz: a főpolgármester néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy négy helyszínen, öt napon át ingyenes koronavírus- szűrést biztosít ötezer budapesti lakosnak.

Az előzetes regisztráció során többek között ezeket a személyes adatokat kérték a honlapon.

Ez az a Fővárosi Önkormányzat által létrehozott regisztrációs felület, amelyet a tesztelésre jelentkezőknek kellett kitölteni: jól látható, hogy ebben az esetben meg kellett adni a nevet, a születési helyet és időt, a lakcímet, a TAJ-számot és valamilyen elérhetőséget is.

Csakhogy nemrég az ellenzéki pártok pont hasonló adatok begyűjtéséért támadták a kormányt. A koronavírus elleni vakcinára való regisztrációnál ugyanis ugyanezeket az adatokat kell megadni. Az ellenzék szerint, így olyan információkhoz férhetnek hozzá, amire nem is jogosultak.

Több médium is arról írt, hogy a vakcinainfó oldalon érzékeny adatokat gyűjtenek az oltásra regisztrálóktól.

És volt olyan online lap, ahol azt is állították, hogy az oltásregisztrációt címlista gyűjtésre használja a kormány.

Később a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy a vakcinára való regisztrálással csupán igényfelmérés történik, és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is leszögezte, hogy a kormány adatkezelése törvényes.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!