2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Szélsőséges elnök követheti Sneidert a Jobbik élén

2019. október 17., csütörtök 18:36

Nem indul a Jobbik novemberi tisztújításán semmilyen pozícióért, így a pártelnöki tisztségért sem- jelentette be a Jobbikot jelenleg még vezető pártelnök.

Még a sikertelen európai parlamenti választás hatására jelentette be a Jobbik elnöksége, hogy tisztújítást tartanak az önkormányzati választás után. Sneider Tamás csütörtökön a sajtó előtt hozta nyilvánosságra, hogy nem indul újra a pártelnöki székért és semmilyen tisztséget nem vállal a pártban.

Sneider Tamás, aki korábban antiszemita botrányaival hívta fel magára a figyelmet, megnevezte lehetséges utódját is. Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető már közösségi oldalán is jelezte, elindul az elnöki posztért.

Csakhogy a jelenlegi pártelnökhöz hasonlóan Jakab Péter is rendszeresen tett szélsőséges és antiszemita megnyilvánulásokat. A politikus egy 2010-es lakossági fórumon Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet.

De Jakab maga is tett antiszemita kijelentéseket. A 2010-es kampányban a párt miskolci elnökeként a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt.

"Bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci dolce vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni és neki még ahhoz is joga van. Tehát most nehogy má’ valami joga, vagy bűnözőnek joga van, hát mondom majd hogyha megbűnhődött, akkor lehet hogy megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy őneki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be se mer térni, mert olyan az árszínvonal." 

2014-ben Köves Slomó rabbinak írt levelében pedig Jakab úgy fogalmazott, hogy a magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Sem bűnbánattal, sem jóvátétellel.

Hír Tv 

 

x
Rendkívüli hír