2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Szélsőséges elnök követheti Sneidert a Jobbik élén

Nem indul a Jobbik novemberi tisztújításán semmilyen pozícióért, így a pártelnöki tisztségért sem- jelentette be a Jobbikot jelenleg még vezető pártelnök.

  • Szélsőséges elnök követheti Sneidert a Jobbik élén

Még a sikertelen európai parlamenti választás hatására jelentette be a Jobbik elnöksége, hogy tisztújítást tartanak az önkormányzati választás után. Sneider Tamás csütörtökön a sajtó előtt hozta nyilvánosságra, hogy nem indul újra a pártelnöki székért és semmilyen tisztséget nem vállal a pártban.

Sneider Tamás, aki korábban antiszemita botrányaival hívta fel magára a figyelmet, megnevezte lehetséges utódját is. Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető már közösségi oldalán is jelezte, elindul az elnöki posztért.

Csakhogy a jelenlegi pártelnökhöz hasonlóan Jakab Péter is rendszeresen tett szélsőséges és antiszemita megnyilvánulásokat. A politikus egy 2010-es lakossági fórumon Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet.

De Jakab maga is tett antiszemita kijelentéseket. A 2010-es kampányban a párt miskolci elnökeként a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt.

"Bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci dolce vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni és neki még ahhoz is joga van. Tehát most nehogy má’ valami joga, vagy bűnözőnek joga van, hát mondom majd hogyha megbűnhődött, akkor lehet hogy megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy őneki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be se mer térni, mert olyan az árszínvonal." 

2014-ben Köves Slomó rabbinak írt levelében pedig Jakab úgy fogalmazott, hogy a magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Sem bűnbánattal, sem jóvátétellel.

Hír Tv 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!