2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Szélsőjobbos blogot szerkeszt a baloldal jelöltje?

A XVI. kerületben szélsőjobboldali blogokkal összefüggésbe hozott Büki Tamást indítja a baloldali összefogás képviselőjelöltnek. A helyi Fidesz szerint a civilben orvos jelölt több esetben is holokauszttagadásba keveredett.

„Konzervatív nacionalista blogsite: vagyis a 168 Óra mércéje szerint szélsőjobbos és fasiszta” – ez olvasható a Molnárgörény.blog.hu internetes véleményoldal bemutatkozó szövegében. Az egyik hozzászólásban megkérdőjelezik a holokauszt áldozatainak számát. A Lac1 nevű felhasználó például azt írja: „Tehát, ha 5 millió a tényleges szám (hajlok arra, hogy nem), akkor másfél millió emberi holttest hiányzik.”

Információink szerint a Molnágörény.blog.hu-t egy XVI. kerületi önkormányzati képviselő, Büki Tamás szerkeszti. Kisebb megszakításokkal 1990 óta a testület tagja, volt SZDSZ-es, majd különböző civil szervezetek, egyesületek színeiben jutott be az önkormányzatba. Most pedig a baloldal közös jelöltjeként indul. Bükit az DK, az MSZP, az Együtt–PM és a liberálisok is támogatják.

Büki Tamás egyébként a szélsőjobboldali blogger, Tomcat egy korábbi videóján is feltűnik. A bombagyár tv felvételén náci jelszavakat tanítanak Fekete Pákónak.

„Nyílt titok, hogy ő Molnárgörény blognak a szerzője.” A kerület fideszes polgármestere azt mondja, Büki Tamás ezt már többször személyesen is elismerte. De a képviselő írt már neki Molnárgörény névvel e-mailt is. A Tarokkélet című újságban pedig a Molnárgörény horgásztanya házigazdájaként szerepel Büki Tamás.

„Azt is tudtuk, hogy minden egyes kerületi rendőrkapitányt beperel itt a XVI. kerületben, de ami most kiderült, hogy ilyenfajta szélsőségekbe hajlott, holokauszttagadásba keveredett, illetve hát ilyen mindenféle náci propagandához hasonló dolgokat művel. Ez számunkra is most derült ki, és mi fel vagyunk háborodva ezen” – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

Büki tagadja, hogy ő szerkesztené

„Én egyetlen olyan posztot nem tudok, amelyik ne volna tisztességes és abból semmi nem fasiszta.” Büki Tamás tagadja, hogy ő szerkesztené a blogot, de azt elismerte, hogy szokott írni az oldalra. „Ami pedig a holokauszt áldozatszámát illeti, az bármilyen furcsa, ahány forrás, az annyit mond, úgyhogy én nem a tényét kérdőjelezem meg, hanem azt, hogy az áldozatok száma, az nincs korrekt módon eldöntve, ezt állítom” – mondta a DK–MSZP–Együtt–PM önkormányzatiképviselő-jelöltje.

– Elnök asszony, Büki Tamást mennyire ismeri jól?
– Köszönöm a kérdést…
– Tudja, ki Büki Tamás, elnök asszony?
– Nem szeretnék Önnek ez ügyben válaszolni, interjút fogok adni, de nem tudom, hogy kicsoda Büki Tamás.
– Büki Tamást indítják a XVI. kerületben. Így sem tudja, ki ő?
– Igen, arról a Büki Tamásról van szó, akkor tudom – válaszolt Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP budapesti elnöke nem ismeri Büki Tamás szélsőséges megnyilvánulásait. „El fogom olvasni, hogy mit mondott Büki Tamás, és minden olyan kijelentés, ami bármilyen kisebbséget negatívan érint vagy megbélyegez, azt nem fogom támogatni és természetesen azzal nem értek egyet” – mondta a Hír TV-nek Kunhalmi Ágnes.

Kunhalmi Ágnes azt egyelőre nem árulta el, hogy visszaléptetnék-e Büki Tamást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!