2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Szellemek, zombik, boszorkányok rohama

Halloween-futást rendeztek Zalaegerszegen. Az immár hagyományosnak számító kezdeményezés célja, hogy bemutassa, a korai sötétedés ellenére is lehet mozogni a szabadban.

  • Szellemek, zombik, boszorkányok rohama

Szellemek, boszorkányok, lidércek és csontvázak lepték el a zalaegerszegi Parkerdő területét szerdán este. A túlvilági maskarákba bújt felnőttek és fiatalok között akadt olyan, aki a futás, más az ijesztegetés miatt érkezett.

„Csontváznak öltöztem és zombi feje van, de azért jöttem el futni, mert nagyon szeretek” – mondja Pete Lóránt. Horváth Ákos szerint: „Azért jöttem el futni, mert nagyon szeretek futni és azért szeretem a Halloween-t, mert jól lehet ijesztegetni a többieket”. A szervezők a hazánkban is egyre népszerűbb kelta ünneppel kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy a mozgásra - a korai sötétedés ellenére is - érdemes időt szakítani.

„Fő cél az, hogy ugye óraátállítás volt és sötétebb lett most már öt óra felé, hogy nem áll meg az élet sötétséggel, hanem ilyenkor is lehet futni, túrázni, kimenni az erdőbe, ez az egyik fő cél, az apropót adta hozzá ez a Halloween hangulat, hogy ezt meglovagolva egy jelmezes köntösbe öltöztettük az egész dolgot.” – mondja Mézes Tibor Sólyom a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület elnöke. A programon két és fél kilométeres futás, vagy négy kilométeres túrázás közül választhatott a több, mint száz érdeklődő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!