2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szellembiciklikkel figyelmeztetnek a kerékpáros-balesetekre

Fehérre festett kerékpárokkal figyelmeztetnek a biciklisbalesetekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A rendőrség még tavasszal indította el a kezdeményezést, a baleset-megelőzési kampány ötlete amerikai, de több európai ország is átvette már.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében minden ötödik balesetet kerékpáros okoz. A Baleset-megelőzési Bizottság fehérre festett kerékpárokat helyezett ki a közutak menten. A legutóbbi biciklisbaleset helyszínén, Szolnokon is szellembicikli figyelmeztet a veszélyre.

Szolnokon kívül Kunszentmártonban, Mezőtúron, Tiszafüreden és Jászberényben is vannak latható szellembringák. „Még tavasszal indította útjára a bizottság ezt a kezdeményezést, a lakosokat, illetve az állampolgárokat kértük, hogy ajánljanak fel erre a célra különböző kerékpárokat, amelyeket meguntak, vagy esetleg már nem használatosak” – mondta Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfő-kapitányság sajtóreferense.


A kerékpárokat egy szolnoki középiskola önként jelentkező diákjai festették le fehérre. A szellembicikli ötlete amerikai, de több európai ország is átvette már.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!