2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Száznál is több ember kapott állami kitüntetést

Több, mint százan kapták ma meg a Magyar Érdemrend különböző fokozatait a nemzeti ünnep alkalmából. Fehér Bélát, a Magyar Nemzet állandó tárcaíróját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Seszták Ágnes, a lap főmunkatársa pedig a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át az emberi erőforrás miniszterétől. Állami kitüntetést kapott még mások mellett Littvay Imre, a 100 Folk Celsius alapítója, a Szent Martinként ismert Szentmártoni Imre szaxofon- és pánsípművész, illetve Michelisz Norbert autóversenyző. Az elismerések átadásakor a tárcavezető azt mondta: a mostani kitüntetettek az 1848–49-es hősök emléke előtt tisztelegnek.

– Megéri közösen harcolni a magyarság összetartozásáért. És ha nem tettek volna így 166 évvel ezelőtt a legkisebbektől a legnagyobbakig, akkor mi sem érezhetnénk azt, hogy mit jelent a hazánkért küzdeni. Mit jelent a magyar szabadság. Aki ezen a napon kitüntetést kap, joggal érezheti, hogy 166 évvel ezelőtt élt és harcolt hőseinket tiszteli meg azzal, hogy ott küzdött ahol a legtöbbet tudta elérni, ahova odaállította őt a gondviselés – fogalmazott Balog Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!