2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Százezren vettek részt a fővárosi ünnepségeken

Közel százezer ember vett részt Budapesten az állami ünnepségeken augusztus 20-án. Az ünnepi Ákos-koncert és a közel félórás tűzijáték után a hajnali órákban nyitották meg ismét a rakpartokat a forgalom előtt Budapesten. Szegeden az erős szél miatt nem tartották meg a tűzijátékot.

„Figyelem, figyelem! A mai tűzijáték az időjárási körülmények miatt elmarad!” – így küldték haza Szegeden a tömeget, nem sokkal a tűzijáték megkezdése előtt. A szervezők az erős szél miatt fújták le a rendezvényt. A Hír TV információi szerint később sem használják fel a tűzijátékokat, azokat a forgalmazó pirotechnikai cég visszavásárolja.

Budapesten a szeles idő ellenére is megtartották az ünnepi programot. Az egész napos rendezvények után este Ákos-koncerttel és közel félórás tűzijátékkal emlékeztek az államalapító Szent István királyra. Az Országos Mentőszolgálat a szokásos mentőkocsipark mellett további 34 mentőegységgel állt készenlétben. Az állami rendezvényekre külön mentési tervet dolgoztak ki.

„A mentők teljes készenlétben voltak a rendezvényhelyszíneken – nyilatkozta Győrfi Pál. – Szerencsére nagyon komoly dolgunk nem volt, összesen 29 esetben nyújtottunk elsősegélyt és tizenkét beteget kellett kórházba szállítanunk megfigyelésre, ezek apróbb sérülések, enyhébb rosszullétek voltak, rendkívüli esemény nem történt” – mondta a Hír TV-nek az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Reggel 7 órára végeztek a takarítással a városüzemeltetési központ munkatársai. „Kétszáz köbméternyi szemetet szedtek össze a kollégáim – tájékoztatott a Fővárosi Városüzemeltetési Központ szóvivője. – 200 emberrel voltunk kint, és nagyon sok, több mint 60 géppel, locsolóautókkal, önfelszedő autókkal takarítottunk, és már fél 12 körül át tudtuk adni a rakpartokat, és az Ákos-koncert után, nagyjából hajnalra, mikor megindult a közösségi közlekedés, azt hiszem, hogy tiszta lett Budapestnek ez a része” – mondta Szűcs Panni.

Augusztus 20-án közel 100 ezer ember ünnepelte az államalapítás ünnepét Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!