2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Százezer diák utazhat a határon túli magyar közösségekhez

Százezer diák utazhat jövőre a határon túli magyar közösségekhez a Határtalanul program keretein belül – jelentette be Balog Zoltán.

Az emberi erőforrások minisztere a Magyar Ifjúsági Konferencia megalakulásának 15. évfordulója alkalmából hangsúlyozta: fontos, hogy minden Magyarországon élő gyermek megismerhesse a diaszpóra magyarságát. A tárcavezető kiemelte: egy év alatt megháromszorozták a keretösszeget, így már 1,5 milliárd forintból gazdálkodhat a program. „Ezt az összeget 2013-ról 2014-re megháromszoroztuk. Másfél milliárd van erre a programra, és bízom benne, hogy két éven belül el fogjuk érni, hogy egy teljes iskolai évfolyamot el tudunk küldeni a határon kívüli közösségekhez és fogadni is tudjuk onnan a fiatalokat. Akkor van értelme a dolognak, ha az utca nem egy-, hanem kétirányú. 2015-ben azt tervezzük, hogy százezer fiatal fog eljutni a határon túli magyar közösségekhez” – mondta Balog.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!