2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Belföld

Századvég: Magas a vakcinák iránti lakossági bizalom

A koronavírus-járvány harmadik hulláma ugyan felszálló ágban van, azonban a beoltottak száma hazánkban meghaladta a 758 ezer főt. Magyarországon már ötféle, a szakhatóság által engedélyezett oltóanyag áll rendelkezésre, így reális esély nyílt a járvány gyorsabb, de fokozatos visszaszorítására. Felmerül a kérdés, hogy a magyar lakosság vajon hogyan vélekedik a vakcinációról, valamint az egyes oltóanyagokról - tették fel a kérdést a közleményben.

  • Századvég: Magas a vakcinák iránti lakossági bizalom

A Századvég felmérése rámutat, hogy a magyarok – az orvostudomány álláspontjával összhangban – a vakcinában látják a koronavírus megállításának garanciáját. A megkérdezettek 80 százaléka gondolja úgy, hogy a járvány kizárólag akkor fékezhető meg, ha az emberek a szükséges arányban megkapják a védőoltást, ezzel szemben a 18 százalékuk nem ért egyet ezzel az állítással. E képbe illeszkedik, hogy a válaszadók több mint háromnegyede (78 százaléka) nagyobb egészségügyi kockázatot lát a koronavírussal való megfertőződésben és ennek következményeiben, mint a vakcinák esetleges mellékhatásaiban.

 Forás: Századvég

 

A baloldali politikusok megnyilvánulásai ellenére a magyar emberek bizalommal viszonyulnak a keleti eredetű vakcinákhoz is. A felmérés rávilágít, hogy a magukat beoltatni tervezők, vagy a már beoltottak 71 százaléka elfogadná illetve elfogadta a felajánlott orosz vagy kínai oltóanyagot, ezzel szemben a 23 százalékuk inkább egyéb vakcinákra vár illetve várna. Érdekesség, hogy a kínai védőoltást a megkérdezettek 58 százaléka biztonságosnak tartja, míg az orosz oltóanyag esetében a 63 százalékuk vélekedett ugyanígy. Azoknak az aránya, akik egyik vakcinát (orosz, kínai, amerikai, brit stb.) sem tartják biztonságosnak, mindössze 11 százalékra tehető.

Századvég

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!