2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 17:25

Belföld

Szalmonella baktériumot mutattak ki a Római-parton + videó

A Római-part azonnali lezárását és fertőtlenítését kérték a szalmonella fertőzés miatt a főpolgármestertől. Az Egyesület a Római-partért szervezetének alelnöke elmondta: az áradás utáni mintavételek több baktérium jelenlétét is kimutatták.

  • Szalmonella baktériumot mutattak ki a Római-parton + videó

A Duna áradását követően szakemberek talajmintát vettek a Római-parton, amely elkeserítő eredményeket hozott. A vizsgálatok bebizonyították, hogy szalmonella, vagyis hastífusz van jelen a területen. Az Egyesület a Római-partért szervezete a terület lezárását kérte az önkormányzattól.

A helyiek érdekeit védő egyesület alelnöke hangsúlyozta: a Római-part jelenlegi helyzetének nincs köze a természetközeli állapothoz.

„Kérvényeztük a Népegészségügyi Főosztálynál a Róma-partnak teljes hosszában a lezárását és a fertőtlenítését. Szalmonella, perfingensz és fekálcoli baktériumokat találtak a mintákban a hivatalos mintavevők és laboratóriumok" - fogalmazott Egri Gábor alelnök.

A szalmonella elsősorban szennyezett élelmiszerrel juthat az emberi szervezetbe, de a nagy mennyiségben fertőzött talaj és szennyvíz is tömeges betegséget okozhat.

„Bizonyos mennyiségnek be kell jutni a szervezetbe ahhoz, hogy megeredjen a fertőzés. Ilyenkor hasmenés, láz, hasűri fájdalom tapasztalható elsősorban, és ha a beteg nem kap kezelést, akkor kiszáradás miatt súlyos következményei is lehetnek a betegségnek" - mutatott rá Rusvai Miklós.

A virológus hozzátette: a rendszeres kézmosás és a higiénia segít a fertőzés megelőzésében. Az egyesület eddig nem kapott választ a fővárostól a megkeresésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!