2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:25

Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A békéhez erő kell

A békéhez erő kell - kommentálta a honvédelmi minisztérium a Rheinmetall hadiipari cég üzemének elindulását. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az együttműködés kiemelt jelentőségű Németország és Magyarország között, egyrészt a haderő másrészt a védelem ipar fejlesztésében.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A békéhez erő kell

Amint azt megírtuk, pénteken átadták a Rheinmetall német óriásvállalat zalaegerszegi üzemét, ahol Lynx típusú, páncélozott harcjárműveket gyártanak majd.

"Mától Magyarországon gyártjuk a legmodernebb páncélozott gyalogsági harci járműveket. Orbán Viktor miniszterelnök úr jelenlétében útjára indult a Lynxeket gyártó zalaegerszegi gyár. Ez egy kiemelt jelentőségű együttműködés Németország és Magyarország között egyrészt a haderő fejlesztésben, másrészt a védelmemipar fejlesztésében. Aláírtunk egy olyan megállapodást is, amelynek a keretében Magyarországra hozza a cirkáló lőszerek gyártását is. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf hadügyminiszter.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!