2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szakmai és földrajzi értelemben is szélesítené tevékenységét a Mathias Corvinus Collegium

Szakmai és földrajzi értelemben is kiszélesítené tevékenységeit a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a kormány április 9-én benyújtott törtvényjavaslatának köszönhetően. Erről az intézmény kedden közölte az MTI-vel.

  • Szakmai és földrajzi értelemben is szélesítené tevékenységét a Mathias Corvinus Collegium

A Miniszterelnökség múlt pénteken tájékoztatott arról, hogy a kormány törvényjavaslatot nyújtott be a nemzetközileg is versenyképes magyar felsőoktatás és a kiemelten tehetséges magyar fiatalok képzésének támogatása érdekében.

A BCE támogatásának mintájára a közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá átalakuló Mathias Corvinus Collegium is állami vagyonjuttatásban részesül.

Az MCC közleményében azt írta:

1996-os alapításuk óta minden eszközzel igyekeznek segíteni a tehetséges fiatalok szakmai kibontakozását.

Ezzel a nemzetközi trendekhez illeszkedő finanszírozási formával - aminek lényege, hogy az alapítvány a rendelkezésére bocsátott részvényvagyon hozamával gazdálkodik - olyan tehetséggondozó programot fognak tudni működtetni és továbbfejleszteni, ami "időtállóságával nemzedékeken keresztül fogja szolgálni a magyarság egészét".

Ezen cél megvalósítása érdekében azt tervezik, hogy az általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program (FIT) jelenlegi létszámát megsokszorozzák, így a már létező központok számát hétről több mint 30-ra növelik Magyarország határain innen és túl, így a jelenlegi 625 helyett több mint 3000 diák vehet majd részt képzésükben.

Ugyancsak kiterjesztik a középiskolás-programjukat, néhány éven belül a jelenlegi létszám megháromszorozásával 4000 diák számára nyújtanak fejlődési lehetőséget a Kárpát-medence minden területén - emelték ki.

Emellett egyetemi programjuk már meglévő budapesti és kolozsvári központjai mellé több újabb bentlakásos kollégiumot (például Szegeden, Debrecenben, Pécsen, Győrben) hoznak létre a jelenlegi 200 diák helyett több mint 1000 diák számára elérhető képzésekkel. Bővítésre készülnek továbbá a romákat támogató, a posztgraduális és posztdoktori programjaik, a nemzetközi és hazai szakmai konferenciáik illetve a beszélgetéseik és a könyvkiadás területén is. Mindezek mellett az összes programelemük számára az oktatás minőségéhez méltó infrastrukturális hátteret is szeretnének biztosítani, a legmodernebb oktatási épületkomplexumok megalkotásával.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!