2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szakértői testülettel készül az EP-választásokra a CÖF

Az európai civil álláspont erősítése érdekében 12 fős szakértői testületet hozott létre a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány. A CÖF alapítója szerint erre a magyar nép számára sorsdöntő európai parlamenti választások miatt van szükség.

  • Szakértői testülettel készül az EP-választásokra a CÖF

Közgazdászok, jogászok, irodalmárok, politológusok és biztonságpolitikai szakérők alkotják azt a szakértői testületet, amelyet a Civil Összefogás Fóruma hoz létre, az európai civil álláspont erősítése érdekében.

„Minden olyan esetben, amikor emberi sorskérdésekről lesz szó, akár Magyarország vagy Európa vonatkozásában, akkor mi, ha kell, együttesen is meg fogunk szólalni, ettől azt reméljük, hogy talán ennek még nagyobb súlya lesz” – mondta Csizmadia László, a CÖF alapítója.

A testületi tagok szerint fontos, hogy az uniós döntések ne csorbíthassák Magyarország szuverenitását és kétségesnek látják, hogy Magyarországnak be kell-e lépnie az euróövezetbe, mert a fizetőeszköz mögött nincs az értékét garantáló állam.

„Érdemes három vetületből is megnézni a dolgot. Egyrészt, mi van idehaza, mi van az Európai Unióban, különös tekintettel a közös pénzünkre az euróra, amely a világban egy érdekes kísérlet. Nincs fölötte állam, ki mozgatja egyáltalán?! Be kell nekünk menni, nem kell bemenni, hova kell menni?” – mondta Boros Imre, közgazdász, a testület tagja.

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a bevándorlás és az iszlám térnyerése miatt egyre súlyosabb biztonsági kockázatokkal kell számolni, ha létrejön az össz Európa.

„A biztonsági kockázat csak megfelelő nemzeti, politikai, kulturális, társadalmi és törvényi feltételek között garantálható. Amennyiben ezen túllépünk, hogy mondván egy össz Európát, határok nélkül és tulajdonképpen a nemzetállamok jellemzői nélkül próbálunk létrehozni, egy Európai Egyesült Államokat, ahogy szokták volt mondani, akkor a biztonsági kockázat hatványozottan fog megjelenni” – fogalmazott.

A CÖF nemrégiben sikeresen lépett fel az Európai Parlamentnél annak érdekében, hogy a multinacionális élelmiszergyártók ne árulhassanak silányabb minőségű termékeket a kelet-közép-európai tagállamokban. Az ilyen fellépéseket segítheti a most létrejött szakértői testület.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!