2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Szakadás: már nem közösködnek sem az MSZP-vel, sem a DK-val

Az MSZP elnöke a jövőben már nem akar összefogni a Gyurcsány-párttal, az Együtt–PM Szövetség pedig bejelentette, hogy a jövő hónapban már nem támogatja a szocialisták jelöltjét az újpesti időközi képviselőválasztáson.

A baloldali kis pártok elbukott főpolgármester-jelöltje továbbra is az őt támogató erők tartós szövetségét szorgalmazza. Bokros Lajos az ATV-nek azt nyilatkozta: a 2018-as kormányváltás érdekében szükség van a folyamatos együttműködésre. A Modern Magyarország Mozgalom (Moma) elnöke korábban már jelezte, hogy szívesen részt venne a Gyurcsány Ferenc által javasolt baloldali összefogásban.

„Most van egy lehiggadási, megnyugvási periódus, utána mindegyik párt a saját berkein belül a saját tagságával megtanácskozza, hogy mit tettek jól és mit tettek rosszul. Ha ezekből a következtetésekből adódik valami tanulság, akkor döntéseket hoznak, netán újjáépítik a vezetést, és akkor egy új vezetéssel adott esetben lehet másképpen politizálni” – fejtette ki Bokros.

Az MSZP elnöke viszont már a választás éjszakáján meghirdette a távolságtartás politikáját. Helyettese ugyanakkor nem zárkózik el a programok mentén létrejövő együttműködéstől, bár a Gyurcsány-féle pártuniót ő is elutasítja. „Nem személlyel van bajunk, Gyurcsány Ferenc a barátunk – alattam járt iskolába, tehát iskolatársam is. Csak azzal van vitánk, hogy lehet-e a baloldalon eredményes, vezérelvű politikát folytatni. Szerintem nem lehet” – fogalmazott Gőgös Zoltán.

Közben a DK alelnöke arról beszélt az ATV-ben, hogy elege van a baloldali összefogás ellenzőiből. Vadai Ágnes szerint folytatni kell a szövetségkeresést. „Nem nyavalyogni kell, hanem megnézni az eddigi eredményeket, elemezni, aztán előretekinteni. Ki kell valamit találni. Mi abban a politikában hiszünk, amit például a Demokratikus Koalíció képvisel, ehhez szövetségeseket kell találni” - fejtette ki.

A baloldali kis pártok további egymás mellett élésének egyik próbája lesz az újpesti időközi választás, ahol a nemrégiben elhunyt MSZP-s Kiss Péter utódjáról döntenek majd a választópolgárok. A pártok közötti megállapodás értelmében az a szervezet állíthat képviselőjelöltet, amelyé korábban is volt a körzet. Ez alapján az MSZP már be is jelentette, hogy a körzetben Horváth Imre önkormányzati képviselőt indítja. A szocialisták abban bíznak, hogy jelöltjüket a DK és az Együtt–PM Szövetség is támogatni fogja. „Bízunk benne, hogy a DK politikusai és Gyurcsány Ferenc betartja a szavát” – jelentette ki Horváth Csaba.

Az Együtt–PM Szövetség parlamenti képviselője, Szelényi Zsuzsa viszont azt állítja, ők Újpesten már nem közösködnek sem az MSZP-vel, sem a DK-val.

Mi egyelőre nem szándékozunk részt venni az újpesti időközi választásban.
– Annyiban sem, hogy az ottani szocialista jelöltet, Horváth Imrét támogatják?
– Annyiban sem.
– Tehát nem támogatják?
– Nem.

Szelényi Zsuzsa azt is megerősítette, hogy az önkormányzati választás eredményét még a saját pártszövetségükön belül is elemezniük kell. Emlékezetes, hogy az Együtt-tel ellentétben a Párbeszéd Magyarországért már Bokros Lajos főpolgármester-jelöltségét sem támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!