2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Szabó Tímea újra provokált az Országgyűlésben

Szabó Tímea (Párbeszéd) napirend előtt azt mondta: az elmúlt 11 évben sok gyalázatos pillanat volt, de a mai nap biztosan a „történelem sötét lapjaira kerül”.

  • Szabó Tímea újra provokált az Országgyűlésben

Szerinte a mai szavazás tökéletes összefoglalója lesz a Fidesz-KDNP kormányázásnak, mert az a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, a „magyar dolgozók rabszolgatartásáról” és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről szól. Úgy vélte: a kormányoldal megpróbálja összemosni a pedofil bűncselekményeket a mássággal, az emberek nemi identitásával, és gyűlöletet kelt „meleg honfitársaink ellen”.

Elvetemült, gonosz embereknek nevezte a kormányoldal képviselőit, és úgy fogalmazott: „nem a melegek veszélyesek a gyermekekre, hanem maguk”.

Közölte: a Párbeszéd „ebben a hitványságban” nem vesz részt, viszont a kormányváltás után megmutatja, milyen egy befogadó, elfogadó, szeretetre épülő társadalom, ahol mindenki azt szeret, akit akar. Hozzátette: az összes gyalázatos törvényt „eltörlik a föld színéről”. Addig is szégyelljék magukat! – mondta.

Az elnöklő Jakab István figyelmeztette a képviselőt, miután a pulpitusra egy kínai zászló mintájú Fidesz-logós molinót lógatott fel. Jakab István azt is közölte, hogy a képviselővel szemben a házszabály alapján intézkednek majd.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában úgy fogalmazott:

ez az akció is bizonyítja, hogy az ellenzéki pártok egymással feltűnési versenyben vannak, mert érdemi mondandójuk nincsen.

Dömötör Csaba szerint a gyermekek védelme a pedofilellenes javaslat célja, amelynek értelmében szigorodik a Btk., emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el a legsúlyosabb bűncselekmények. Ön melyiket nem támogatja? – fordult a Szabó Tímea felé.

Hangsúlyozta: a gyermekek védelme az állam alaptörvényből fakadó kötelessége.

Az államtitkár kijelentette: ha az ellenzék továbbra is a provokációk politikáját folytatja, akkor a kormányoldal állni fogja a vitát.

„Nem tudnak annyi gyűlöletet szórni ránk, hogy ne legyen erősebb a kötődésünk ahhoz a helyhez, ahová születtünk”

– fogalmazott Dömötör Csaba.

A pedofiltörvényről szavaz ma a parlament

Ma szavaz a pedofiltörvényről a parlament. A tervezet beterjesztője, Kocsis Máté korábban azt mondta: brutálisan kemény büntetésekre számíthatnak a pedofilok. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a legsúlyosabb esetben olyan büntetést kaphat az elkövető, mint egy gyilkos.

Több mint húsz előterjesztésről végszavaznak ma a képviselők, köztük van az önkormányzati lakások kedvezményes megvételéről szóló javaslat és a jövő évi költségvetés tervezete is. Döntés várható a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról, és a Budapest Diákváros megvalósításáról is.

Magyar Nemzet - HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Elindult a Jobbikban a kilépési hullám

Elindult a Jobbikban a kilépési hullám

Jakab Pétert Nagykőrös önkormányzati képviselője, a párt Pest megyei elnöke is követi és bejelentette: lemond elnöki tisztségéről és a felügyelő bizottsági tagságáról, valamint kilép a pártból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!