2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Szabadtéren kiemelten fontos a védőtávolság betartása

Hétfőtől az eddigieket kiegészítve több helyen kötelező lesz az orrot és a szájat maszkkal eltakarni. A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa arról beszélt híradónknak, hogy a betegek 50-60 százaléka senkinek nem adja át a fertőzést, ugyanakkor egy-egy szuperfertőző akár több tíz embernek is tovább adhatja a betegséget. Szlávik János hangsúlyozta: kiemelten fontos a helyes maszkviselés és a szükséges védőtávolság betartása.

  • Szabadtéren kiemelten fontos a védőtávolság betartása

Hétfőtől több helyen kötelezővé válik a maszkviselés - erről döntött a kormány. A járványgörbe laposítása érdekében az éttermekben a vendégektől is elvárják a maszkviselést, kivéve amíg ételt-italt fogyasztanak; de elengedhetetlen lesz az orrot és szájat maszkkal eltakarni a szórakozóhelyeken, koncerteken, valamint sportrendezvényeken is.

Zárt térben a maszkviseléssel, szabadtéren pedig a védőtávolság betartásával csökkenthető a vírus terjedése - erről beszélt híradónknak a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.

Szlávik János úgy fogalmazott: a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, és bár a fertőzöttek java tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészeli át a betegséget, egy-egy szuperfertőző akár több tíz embert is megbetegíthet.

A szakember arról is beszélt: a jelenlegi kutatások szerint a tünetek megjelenését megelőző 1-2 napon már fertőzhet a beteg, ezt követően pedig körülbelül 5-8 napig tart a fertőzőképesség. Szlávik János hozzátette: az eddig meghozott szabályok betartása kiemelten fontos, hiszen csak így csökkenthető a járvány terjedése.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!