2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Súlyosbították a gárdistákat verő romák ítéletét

Jogerősen is rasszisták a sajóbábonyi cigányok. A Debreceni Ítélőtábla is bűnösnek találta a közösség tagjai elleni erőszak vádjával bíróság elé állított romákat. Az elítéltek Jobbik-szimpatizánsokra támadtak rá, miközben azt kiabálták „megdöglötök büdös, szemét magyarok!” A másodfokú bíróság szerint csak a gyors rendőri beavatkozásnak köszönhető, hogy nem ismétlődött meg az olaszliszkai lincselés.

A Borsod megyei Sajóbábonyban a Jobbik helyi szervezete 2009 novemberében lakossági fórumot tartott, amelyet az Új Magyar Gárda tagjai biztosítottak. A rendezvényt a helyi cigányok provokációnak tartották. Mintegy százan tüntettek is ellene. Másnap a romák megfenyegettek két helyi lakost, egyikük a Jobbikkal szimpatizáló ismerőseitől kért védelmet, akik öt kocsival el is indultak. A település határában megálltak, a rendőrök igazoltatták őket, amit békésen viseltek. A fogadásukra érkezett 60-70 cigány közel sem volt ilyen békés. Vasvillákkal, vascsövekkel, lapáttal támadtak az idegenekre, és közben azt ordibálták „megdöglötök büdös, szemét magyarok!” Az egyik családnak nem sikerült elmenekülnie, autójukat a romák körülvették és szétverték. Az ügy kilenc vádlottját közösség tagjai elleni erőszak vádjával állították bíróság elé, közülük többen visszaesők. Elsőfokon valamennyien letöltendő szabadságvesztést kaptak. A másodfokú ítélethirdetésen ketten jelentek meg közülük a Debreceni Ítélőtáblán.

A táblabíróság szinte minden vádlott esetében súlyosította az elsőfokú ítéletet. „Egy lincselésszerű magatartás sorozat alakult ki ebben az esetben, melyet a jelen szituációban a Készenléti Rendőrég gyors megjelenése szakított félbe” – mondta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla tanácsvezető bírója.


A két jelenlévő vádlott viszonylag nyugodtan fogadta a jogerős ítéletet. Egyikük azt mondta: politikai provokáció áldozatai lettek. „Egy balhéból politikai ügyet csináltak, hogy valakik előrejussanak. És annak semmi köze nincs a  balhéhoz. Történik egy emberölés: van ennyi sajtó ottan? Nincs. Kapnak ekkora büntetést? Nem” – mondta L. Sándor.

Az elítélt cigányokra összesen 35 évet szabott ki az ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!