2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Sorsára hagyott tábla hever Telki határában

Hetek óta hever egy előzni tilos tábla az egyik Pest megyei közúton. Nem egyedi eset, az interneten külön oldalon ehet bejelenteni a sorsára hagyott kidölt, vagy megrongált Kresz táblákat.

  • Sorsára hagyott tábla hever Telki határában

Kidöntött közlekedési tábla a Telkit Budakeszivel összekötő út mellett. Az előzés tilalmát és az egymás utáni veszélyes útkanyarulatokat jelző táblát hetek óta nem pótolták. A környékbeliek elmondása szerint a táblát egy január elején az árokba csúszó autó dönthette ki. Azóta több bejelentést tettek - mind az önkormányzatnak, mind pedig az útkezelőnél - láthatóan nem sok sikerrel. Az előzés tilalmát nem csak a tábla, hanem a záróvonal is jelzi, a környéken közlekedők szerint azonban későn. A HírTv által megkérdezett közlekedésbiztonsági szakértő szerint az, hogy kidől egy oszlop, teljesen természetes, különösen egy balesetnél.

Óhatatlanul előfordul, hogy egy baleset során, vagy egy kicsúszás révén táblákat és oszlopokat táblával együtt ütnek ki a helyről, vagy ütköznek neki és akkor természetesen az nem bír ki minden fizikai behatást– nyilatkozta Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

A kérdéses útszakaszon a tábla után ugyan van záróvonal, de az már csak a kanyar előtt észlelhető. Pausz Ferenc szerint egy-egy fontosabb veszélyt jelző tábla hiánya súlyos balesetekhez vezethet.

A legfontosabbak és legveszélyesebbek, amik hogyha nincsenek a helyükön azok az elsőbbségadás kötelező, az állj, elsőbbségadás kötelező. Ez a két olyan elsőbbség adásra felszólító és figyelmeztető tábla, ami, hogyha nincs kint akkor egy útkereszteződésben komoly félreértésekhez, konfliktusokhoz és adott esetben balesethez vezethet– tette hozzá Pausz Ferenc. 

Már 2011-ben is úgy tűnt, hogy a két települést összekötő útszakasz gazdátlan, akkor egy hónapig hevert jelentős mennyiségű szemét az út mellett, ami egyébként a Budai Tájvédelmi Körzethez tartozó terület. Egy baleset helyszínén maradtak leszakadt alkatrészak, szélvédő, lökhárító és hűtőrács.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!