2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Sorozatos közbeszerzési büntetések miatt vonták kérdőre a VI. kerület balliberális polgármesterét + videó

Ismét elmeszelték Soproniék közbeszerzéseit Terézvárosban. A Fidesz szerint rendszerszintűek a korrupciós ügyek a balliberális vezetésű fővárosi kerületben.

  • Sorozatos közbeszerzési büntetések miatt vonták kérdőre a VI. kerület balliberális polgármesterét + videó

A Lövölde téri játszóteret egy nap alatt varázsolták újjá a kertészek. 2000 virágból készült el a kerület címere a Liszt Ferenc téren. Virágpótlás a Nagymező utcában. Ez csak három azok közül a zöldítési akciók közül amikkel a hatodik kerület Momentumos polgármestere az elmúlt időszakban kampányolt. A városrész független polgármester-jelöltje szerint azonban árnyék vetül Soproni Tamás dicsekvésére.

Bálint György, polgármesterjelölt, Budapest VI. kerület, független: "Végigmentem Terézvárosban, és megnéztem a planténereknek az állapotát. A planténereknek az állapota silány, egyszerűen úgy van lekezelve a planténereknek, ha megnézik a minőségét, hogy egy évig ha bírja. Viszont horribilis összegekről beszélünk."

A Közbeszerzési döntőbíróság meg is semmisítette Soproni Tamásék virágládákról szóló közbeszerzését. A hatóság több mint 4 millió forintos bírságot állapított meg. Mivel a 2022-es közbeszerzéseknél még szerződést sem kötöttek a beszállítóval. A politikus rámutatott: egy másik esetben kertészeti gépeket szereztek be, úgy hogy a beszerzést részekre bontották, hogy megspórolják a pályáztatást.

Bálint György, polgármesterjelölt, Budapest VI. kerület, független: "Nagyon sokszor mondtam már azt, hogy Terézvárosban a közbeszerzések körül súlyos, folyamatos súlyos jogsértések vannak."

A Közbeszerzési Döntőbizottság megállapította, hogy sorozatos, rendszerszintű törvénytelenségek történtek a VI. kerületi önkormányzat közbeszerzéseinél-erről pedig már a városrész Fideszes polgármester-jelöltje beszélt.

Kovács Balázs Norbert, polgármesterjelölt, Budapest VI. kerület, Fidesz-KDNP: "Soproni Tamás polgármesteri vezetés károkozása a legújabb közbeszerzési bírságok miatt már meghaladja a 150 millió forintot."

A politikus hozzátette: a hatóság vizsgálatát azzal próbálták akadályozni Soproni Tamásék, hogy a szerződéseket nem mutatták be, arra hivatkozva, hogy nem találták azokat.

Kovács Balázs Norbert, polgármesterjelölt, Budapest VI. kerület, Fidesz-KDNP: "A jogerős határozatok szerint folytatólagosan, két éven keresztül 13 beszerzésnél egyáltalán nem folytattak le közbeszerzési eljárást. Az így kötött szerződések nagy részét nem tudták bemutatni. A hatóság kérdésére azt válaszolták, hogy nem találják azokat."

A kormánypárti politikus szerint joggal vetül fel a kérdés: van-e egyáltalán olyan beszerzés a Terézvárosi Önkormányzatnál, ami nem törvénytelen. Az ügyek kivizsgálására rendkívüli képviselő testületi ülést kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!