2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Soros György Davosban csatlakozik be az EU választás kampányába

Huszonegyedik alkalommal találkozott Soros György magas rangú brüsszeli vezetővel. Ezúttal a davosi Világgazdasági Fórumon tárgyalt az unió pénzügyi biztosával a tőzsdespekuláns. Deutsch Tamás EP képviselő az Echotv-ben kijelentette: eljött az idő, hogy az Európai Bizottság világos választ adjon arra, hogy kik kezdeményezték ezeket a találkozókat és miben állapodtak meg ezeken.

  • Soros György Davosban csatlakozik be az EU választás kampányába

Az EP választások közeledtével egyre aktívabbá válik Soros György. A milliárdoshoz köthető egyik NGO a Liberties már csatlakozott is az EP-választási kampányhoz. A spekuláns már a 2014-es választások előtt hatmillió dollárt költött arra, hogy az ő emberei kerüljenek ki győztesen.

Legutóbb november végén járt Brüsszelben Soros György. A tőzsdespekuláns a sajtó kizárásával, zárt ajtók mögött tárgyalt az Európai bizottság alelnökével, aki a migrációt elutasító tagállamokat folyamatosan bírálja. A testület szerint nincs semmi kivetnivaló abban, hogy a bevándorláspárti milliárdos rendszeresen ellátogat a belga fővárosba és titkos egyeztetéseket folytat az uniós vezetőkkel.

Megerősíthetem, hogy a találkozó megtörtént. Az Európai Bizottság alelnöke Soros úrral európai és globális ügyekről tárgyalt. Ő a Nyílt Társadalom alapítója, és ez számos embert és intézményt érint. Így ebben nincs semmi különös – közölte a bizottság egyik szóvivője, aki nem volt hajlandó elárulni, hogy konkrétan mi hangzott el a találkozón– mondta Natasha Bertaud az Európai Bizottság szóvivője. 

Nemcsak az Európai Bizottság alelnökével, hanem a testület elnökével is rendszeresen találkozik Soros György. A milliárdos 2004 óta több mint 20 alkalommal vett részt hivatalos egyeztetésen a legfontosabb uniós biztosokkal. Ezek a találkozók azt mutatják, hogy Soros György és szervezeti dróton rángatják az Európai Bizottságot. Deutsch Tamás Ep-képviselő az EchoTv-ben rávilágított: nem véletlen hogy az Európai Bizottság még a Soros-tervnél is radikálisabb bevándorláspárti javaslatokat fogalmaz meg.

Ott tartunk, hogy jelen pillanatban Soros György és az egyik igen határozott tevékenységet folytató lobbiszervezetének a lobbistái 4 év alatt 64 alkalommal közvetlenül egyeztettek. Teszik ezt úgy hogy nincs egyetlen egy uniós tagország állam vagy kormányfője sem abban a helyzetben, hogy az EB vezető tisztségviselőivel az elmúlt 4 évben módja lett volna 64-szer találkozni. Soros György aki nem politikus, életében nem indult választáson, semmiféle demokratikus felhatalmazással nem rendelkezik, még csak nem is európai állampolgár, hiszen amerikai állampolgár. Ő gyakorlatilag akkor megy vagy a lobbistái akkor jönnek járnak ki be az EB vezető tisztségviselőjének az irodájába amikor akarnak– nyilatkozta Deutsch Tamás. 

Hozzátette: eljött a pillanat, hogy az Európai Bizottság világos választ adjon arra, hogy kik kezdeményezték ezeket a találkozókat, ki döntött arról, hogy ezek az egyeztetések létre jöhetnek és miben állapodtak meg a titkos tanácskozásokon. Deutsch Tamás szerdán nyújtotta be a sürgősségi választ igénylő írásbeli kérdését a témában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!