2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Soros a médiát is manipulálhatta

Hír TV

2019. január 16., szerda 08:10, frissítve: szerda 11:58

Soros György mindenáron meg akarja tartani hatalmát az Európai Unióban – a Fidesz szerint erről szól az EP-választás. A Magyar Idők szerint ráadásul a magyar származású milliárdos korábban szervezetein keresztül a médiát is manipulálta a bevándorlás ügyében. A DK szerint a héten bebizonyosodott, hogy a Sorosozás csak egy politikai termék.

Menekült gyerekek és családjaik 2015-ben a Keleti pályaudvarnál. A Magyar Idők szerint az ilyen képekkel igyekeztek elérni, hogy emberekben szánalmat ébresszenek a menekültek iránt. A lap kiszivárgott dokumentumokra hivatkozva azt írta: Soros György szervezeteinek vezetői rendszeresen írtak helyzetjelentéseket a milliárdosnak a migrációs helyzetről 2015 és 2016 között. A Magyar Idők szerint nemcsak a menekültek számáról és összetételéről számoltak be, hanem figyelemmel kísérte a médiában megjelent cikkeket, valamint azok közvéleményre gyakorolt hatását is. A Fidesz-KDNP szerint az elmúlt napok hírei alapján egyértelmű, hogy Soros György diktálja az EU migrációs politikáját.

„Meg akarja tartani, sőt meg akarja erősíteni a befolyását Brüsszelben. Ezért mozgósítja Európa szerte az embereit, itt Magyarországon is a teljes ellenzéket – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője. – Bevándorláspárti többséget szeretne az új Európai parlamentben is, hogy felgyorsítsa a migránsok betelepítését, hogy felgyorsítsa a nemzetállamok meggyengítését és a keresztény kultúra lerombolását. Éppen ezért óriási az Európai Parlamenti választás tétje, mindannyiunknak választani kell a bevándorláspárti Soros-lista és a Fidesz-KDNP bevándorlás ellenes listája között.”

A DK szerint ugyanakkor a Soros Györggyel kapcsolatos kormányzati kommunikáció egyszerű politikai trükk, amit 2017-ben elhunyt Arthur Finkelstein gyártott a Fidesznek.

Erről egy svájci magazin közölt cikket a hétvégén. Arató Gergely szerint már a kampányban is hazug gyűlöletpropagandára költötte a kormány a közpénzt.

„Az állami propaganda a Fidesz kampányát támogatta közpénzekből. Egyértelműnek tartjuk azt tehát, hogy a Fidesz és a kormányzati hazugsággépezet lebukott, ez a vallomás egyértelműen bizonyítja azt, hogy a kormány Stop Soros kampánya egy politikai célokból megrendelt, a Fidesz kampányát támogató kampány volt” – nyilatkozta a DK országgyűlési képviselője. 

A DK a Stop Soros kormányzati kampánnyal összefüggésben feljelentést tesz a választás rendjének megzavarásával kapcsolatos bűncselekmények miatt. KORÁBBI FELVÉTELEK