2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Soroksári gyilkosság: két DNS-t azonosítottak

Két férfit keres a rendőrség a soroksári gyilkosság miatt. A nyomozók a helyszínelés során két ember DNS-ét azonosították, és azt is tudni, hogy az elkövetők nem állnak rokonságban egymással. A 36 éves nőt tavaly augusztusban ölték meg, amikor kocogni indult. A Hír Televízió Riasztás című oknyomozó műsorában megszólalt az a tanú is, aki annak idején hallotta az áldozat utolsó segélykiáltását.

Szinte napra pontosan egy éve, a kora esti órákban ölték meg Soroksáron a 36 éves családanyát. A nő futni indult, de nem tért haza, holttestét még aznap éjszaka, a házuktól nem messze találták meg.

A Riasztás stábja a napokban a helyszínen forgatott. A környéken most is hajléktalanok élnek. Többen azt állítják, hogy vannak információik a gyilkosságról,de még a nyomozóknak sem mernek beszélni. A Riasztás stábja megtalálta azt a hajléktalant is, aki állítása szerint hallotta Krisztina utolsó sikolyait. A férfi egy fekete autót látott a környéken. „Ez egy fekete vagy sötétkék kocsi volt. Nem nagyon foglalkoztam vele, csak arra figyeltem fel, hogy nagyon gyorsan ment. Visszafelé is. Majd nemsokára jött egy nagy darab rendőr, és már kérdezősködött is” – mondta K. Ödön.

A nyomozók eredetileg abból indultak ki, hogy a támadók vagy ismerték az áldozatot, vagy a nő rossz időben járt rossz helyen. Férjét – aki korábban maga is rendőr volt – többször kihallgatták és poligráfos vizsgálatot is végeztek rajta. „Meggyilkolták a feleségemet. Elvesztettem a családomat. Látom, hogy a kisfiam szenved, nincs édesanyja. Tulajdonképpen mindent elvesztettem, ami nekem fontos volt. Minden este úgy fekszem le, hogy bárcsak ne ébrednék fel reggel” – mondta Kardos Lajos.

A rendőrök szerint a nő keményen védekezett: támadóit megsebesítette, ezért súlyosan bántalmazták, megkötözték, majd egyikük megerőszakolta és megfojtotta. A helyszínen talált anyagmaradványokon két férfi DNS-ét azonosították. „Egyikük valószínűleg a domináns fél volt, aki a bántalmazást, a gyilkosságot elkövette, ő a sértett védekezése következtében jól látható, vérző sérülést szenvedhetett, míg társa, valószínűleg iskolázatlansága vagy fiatal kora miatt, alárendeltebb, passzív szerepet játszott a bűncselekmény végrehajtásában. Ebből adódóan az elkövetőkre kiszabható büntetés mértéke is változik” – mondta az ORFK szóvivője, Csiszér-Kovács Viktória.

Vagyis a fiatalabb, passzívabb támadó, ha bíróság elé kerül, sokkal enyhébb büntetésre számíthat, mint a gyilkosságot elkövető társa. A nyomozók eddig 450 személyt ellenőriztek és több millió telefonhívás-adatot vizsgáltak meg, de egyelőre nem tudták azonosítani az elkövetőket. A rendőrség azoknak a jelentkezését is várja, akik a bűncselekmény időpontjában kerékpárral vagy gépkocsival a környéken jártak. Az országos rendőrfőkapitány ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, ahogy korábban az áldozat férje, Soroksár önkormányzata és a Jobbik is díjat ígért annak, aki információival segíti kézre keríteni a gyilkosokat.

Horrorfilmbeli sikítás hallatszott – tanúja volt a soroksári gyilkosságnak. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!