2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Sok állat kóborolt el félelmében

Hiába figyelmeztetnek az állatvédők szilveszter előtt, a petárdázás és a tüzijátékok miatt idén is sok kutya kóborolt el otthonról. Több ijedt állat pedig kerítésen akadt fenn vagy elgázolták. A Noé Állatotthon is ügyeletet tartott, az újévet pedig jótékonysági sportrendezvénnyel kezdték.

  • Sok állat kóborolt el félelmében

Második alkalommal rajtolt a Noé Állatotthon újévi jótékonysági futása, amelynek lényege, hogy a gazdák kutyáikkal tölthetik az első napot. Akinek nincs saját házi kedvence vagy szívesen örökbe fogadna még egy kutyust, Noé-s kutyával is indulhatott.

„A párommal együtt jöttünk, de az ő kutyája egy kicsit egyedi. Mindig lefekszik, három lépésenként, úgyhogy lehet, hogy séta lesz belőle”– mondta az egyik résztvevő. 

A Noé állatotthonnál szigorú szabályok szerint folyik egy örökbefogadás. Sokszor még házhoz is ellátogatnak és szigorúan megszabják, melyik állat milyen körülmények közé ajánlott. Azt mondják ez fontos, éppen azért, hogy a menhelyi állatok végleges otthonra találjanak befogadójuknál.

„Őt kertbe ajánlják, de nagyon örülnék neki, ha valamelyik ismerősöm örökbe fogadná és én magam is tervezek, de egy olyan kutyust, aki a lakással kompatibilis és lakásba ajánlja a Noé is.”– mondta el televíziónknak Kamarás Kinga. 

Bár rengeteg szó esett arról, hogy a petárda és tűzijáték durrogása mit vált ki az állatokból, idén is nagyon sok kutya került bajba szilveszter éjszaka.

„Én magam ügyeletet tartottam az éjszaka. Próbáltam koordinálni a bajba jutott állatokat, abból a tekintetből, hogy chip leolvasóhoz jussanak, aztán esetleg haza vagy ideiglenes befogadóhoz. Nagyon-nagyon sok kutya került bajba. És ami nagyon szemet szúrt nekem és ami nagyon fájdalmas, hogy sok kutya halt meg. Még szinte el se kezdődött az este, már több gázolás, kerítésre fennakadás volt. Csak amiről én tudok, az több, mint 10 kutya aki a mi vonzáskörzetünkben a halálát lelte”– nyilatkozta a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője, Schneider Kinga. A jótékonysági futáson több, mint százan indultak, a legtöbben Noés kutyával. Sokan később örökbefogadókká válnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!