2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Felemásra sikeredett a Jobbik évadnyitó ülése

Hír TV

2019. február 2., szombat 16:59, frissítve: vasárnap 08:07

A Jobbik egyik volt országgyűlési képviselőjük arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc számára nem emberi kategória, miközben a párt nyíltan együttműködik a baloldali pártokkal. Az elmúlt napokban a botrányai miatt a címlapokra kerülő pártelnök pedig pénteken még a párt megszűnését lebegtette be, a kongresszuson pedig már a folytatásról beszélt.

Sorra érkeztek szombaton a Dürer kertbe a küldöttek a Jobbik évadnyitó rendezvényére és a televíziós stábok is tudósítani, de a Hír TV stábját mégsem engedték be.

„Nem kaptak, gondolom, meghívót. Sajtótájékoztató nem lesz. Nekünk ott van a lista, úgyhogy igazából nem tudnak bejönni” – fogalmazott egy, a rendezvényt biztosító őr.

A Jobbik egyik alelnöke viszont válaszolt stábunk kérdésére. 

– Mire számítanak? Megmarad a párt, nem marad meg a párt? Mert ugye az elnök úr ezt kvázi belengette.
– Belengette az elnök úr, de a Jobbiknak hamarabb kell eltörni a térdét, mint hogy meghajtsa Orbán előtt – fogalmazott Stummer János.

A párt frakcióvezetője és elnökhelyettese azt mondta: 2018-a legnehezebb éve volt a Jobbiknak. Gyöngyösi Márton szerint az idei év sem lesz könnyebb. „Leginkább mi vagyunk az útjukban. Éppen ezért sok támadásra kell készülünk. Ami jó hír! Ez a támadás azt jelenti, hogy vagyunk, élünk, működünk, és veszélyt jelentünk Orbán Viktor rendszerére. Veszélyesek vagyunk Orbán Viktorra nézve. Mindig, ennek a közösségnek, ahogy eddig is tette, a legnagyobb ellenállás felé kell mennie” – fogalmazott.

A párt elnöke is a tovább menetelésről beszélt, holott pénteken még belengette a megszűnés lehetőségét is. Az elmúlt hetekben a botrányairól a címlapokra kerülő Sneider Tamás azt mondta, semmi sem tántorítja el, és további ellenállást hirdetett. „Én csak egy dologra kérlek benneteket! Bízzatok bennünk! Nem félünk! Az utolsó csepp vérünkig harcolni fogunk. Én el vagyok szánva arra, hogy börtönbe kerülök. El vagyok szánva arra, hogy egy félőrült az uszításnak köszönhetően megöl a nyílt utcán, de nem adom fel” – hangsúlyozta. 

„Gyurcsány nem emberi kategória számomra”

A baloldali pártokkal való összefogást kritizálta a Murányi Levente. A jobbikos volt országgyűlési képviselő elmondta: amikor társai hívták, nem ment a kormány ellen demonstrálni, mert mindent kész vállalni, de azt nem, hogy vörös zászlók társaságában tüntessen. Hozzátette: ez a módszer, nem az ő módszere. „Aggódva várok az eredményekre, aggódva reménykedem a Jobbik nemzet iránti akaratának észrevételében, mert sokan várják ezt tőlünk, azért tudjátok ezt. Egy Gyurcsány Ferenc, vagy egy Niedermüller Péter nem emberi kategória számomra” – mondta.

A baloldali pártok a botrányok ellenére nem zárkóztak el az együttműködéstől, sőt a tiltott pártfinanszírozás miatti büntetés kapcsán is kiálltak a Jobbik mellett.