2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Asszonysorsok és nőszerepek 02:00

Belföld

Sneider Tamás továbbra sem állja a sajtó kérdéseit

Továbbra is meglehetősen szűkszavú a sajtóval Sneider Tamás. A Jobbik elnöke csak az ATV adásában válaszolt a botrányaival kapcsolatos kérdésekre, más médiumoknak azonban továbbra sem állt a rendelkezésére.

  • Sneider Tamás továbbra sem állja a sajtó kérdéseit

Sneider Tamás felesége az esküvői fotózásukon hitleri köszöntéssel pózolt. A történteket a Jobbik elnöke csupán annyival magyarázta, hogy vicceltek, és jelezte, nem vállalja ezért a felelősséget.

Sneider ezt követően napokra eltűnt a nyilvánosság elől. Végül kedden megtörte a hallgatást és az ATV-t választotta magyarázkodása helyszínének.

– Ez a lendítés, szögezzük le, nem náci karlendítés. Ettől függetlenül még lengette a karját, és igen, aki nem ismeri, azt, hogy a nácik hogyan köszöntek, nem nézett dokumentumfilmeket soha életében, annak természetesen beugorhat ebből, főleg, ha a sajtó ezt akarja mondani…
– A nácik így köszöntek…
– Nem így köszöntek.

Arra azonban azóta sem kapni választ, hogy szerinte pontosan milyen mozdulat látható a képsorokon. Az antiszemita botrányba keveredett pártelnök azonban látszólag más médiumok kérdéseire már nem nyitott. Péntek délután sajtótájékoztatót tartott ugyan, a párt szóvivője azonban már az esemény előtt közölte, csak azokra a kérdésekre válaszolnak, amelyekre akarnak.

„Elmondtam az elején, hogy az ügy súlyosságára való tekintettel most csak a Jobbik jövőjét érintő, az Állami Számvevőszék vonatkozásában érintő kérdésekre tudunk válaszolni” – fogalmazott Jakab Péter szóvivő.

Az esemény után az Echo TV megpróbált interjút készíteni Sneider Tamással, de ismét nem jártak sikerrel, a Jobbik másik szóvivője ugyanis utukat állta.

– Nem érzi úgy, hogy kellene a sajtót tájékoztatni?
– Nem, nem, tájékoztatta, nézze meg az ATV-t, nézze meg az ATV-t.
– Miért kerüli a sajtót elnök úr? Miért csak az ATV-nek nyilatkozik?
– Azért, mert az ATV-nek lenyilatkozta és elmondta, innentől kezdve pedig ön, ön mint egy újságíró…
– De csak az ATV képviseli a magyar közvéleményt?
– Azokra a kérdésekre választ kapott az ATV-n keresztül, ennyit szeretnénk kérni, viszont látásra és további jó munkát kívánok – közölte röviden Sneider Tamás helyett Szilágyi György.

Sneiderrel szemben Szávay János visszaadta mandátumát. A Jobbik korábbi alelnökének azért kellett távoznia, mert egy hangfelvételen azzal hencegett hogy megvert egy zsidó nőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!