2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

SMS-ben értesítette az anyát a kórház, hogy meghalt a kislánya

Orvosi hibák sorozata miatt halt meg egy egyéves kislány a Heves megyei Erdőkövesden - állítja a gyermek családja. A háziorvos torokgyulladással kezelte, amikor rosszabbul lett kórházba vitték, de innen hazaküldték. Állapota ezután tovább romlott a kislánynak, végül az intenzívre került, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A család feljelentést tett.

  • SMS-ben értesítette az anyát a kórház, hogy meghalt a kislánya

Heléna tavaly júniusban született. Koraszülöttként jött a világra, öt és fél hónap után. Két hónapot töltött a Debreceni Kórházban, ezután hazaengedték. Erdőkövesdi otthonában jól fejlődött, rendszeresen látta a háziorvos és a védőnő is. Édesanyja elmondása szerint életvidám, mosolygós baba volt, ezért is gondolták, hogy baj van, amikor egyik napról a másikra kedvetlenné vált.

Bágyadt volt, mint aki be van egész nap nyugtatózva, és mikor le akarta tenni az anyja, vagy én, egyszerűen lemeredt, elkékült a feje, tehát egyszerűen nem lehetett letenni. 24 órából 24-et itt töltött az édesanyjának a vállán. Meg nem evett úgy, ahogy kellett volna, folyadékot sokat ivott. Elvittük oda a gyerekorvoshoz, azt mondta, hogy torokgyulladása van a gyereknek, fölírt neki Suprastint, tehát az egy antibiotikum, és, hogy öt napig adjuk - mesélte a gyermek nagymamája.

A kislány nem lett jobban, ezért visszavitték az orvoshoz, aki a nagymama állítása szerint azt mondta, semmi baja a gyereknek.

És mondom, ez a bágyult állapot? Hát, biztos az idő elnyomja, meg be van gyulladva az ínye, hogy jön neki a foga. Mondom, de biztos, hogy nem az doktornő, hát én ismerem ezt a gyereket, tudom, hogy milyen, hát mondom, biztos, hogy nem az. De én ne vitatkozzak… Mondom, de legalább röntgenre, vagy laborba küldje már el ezt a gyereket. Na, nagy nehezen kiadta a labor papírt - idézte fel a nagyszülő.

A vérvételt az Egri Kórházban végezték el, ahogy a gyermekorvos hazaengedte a kislányt, mondván, nem beteg. Heléna állapota otthon tovább romlott, ezért ismét az Egri Kórházba került, ahonnan pár óra múlva átszállították a Miskolci Kórház intenzív osztálya. Ott Horváth Istvánné szerint egy nem kezelt vírusos gyulladást állapítottak meg a kislánynál, ami miatt víz került a tüdejébe, és károsodott a veséje. Heléna édesanyja pár nap múlva SMS-t kapott a kórházból.

Az is tiszta szégyen, hogy SMS-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni - idézte fel Horváth Renáta, Heléna édesanyja.

Azt, hogy Heléna pontosan miért halt meg, a boncolás fogja kideríteni. A család feljelentést tett a háziorvos, és az Egri Kórház ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!